1 de 10
MÚSICA

Torna el cicle Reus Jazz Cava

El primer dels concerts és el 17 de febrer

Lluís Capdevila és el director artístic del Reus Jazz Cava | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de febrer de 2022 a les 13:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Institut Municipal Reus Cultura, conjuntament amb el pianista i compositor Lluís Capdevila, ha presentat una nova edició del cicle Reus Jazz Cava, que començarà el dia 17 de febrer a l’espai del Centre Cultural El Castell i que s’allargarà durant tot l’any. Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha manifestat que “amb el Reus Jazz Cava la ciutat ha recuperat el jazz, un símbol arrelat a la ciutat del qual n’ha estat un referent a Catalunya durant els últims 35 anys. Gràcies a aquest cicle, avui podem afirmar que l’empremta del jazz a Reus està més viva, i que una part important dels centenars de persones que havien quedat orfes d’aquesta proposta musical, han assistit a la cita de la plaça del Castell”.

La proposta musical va començar l’any passat i el seu director artístic ha dit que “malgrat que l’any 2021 es va començar en un format de concert, atesa la prudència sanitària del moment, mai es va renunciar a l’ambició que aquella proposta musical de nivell adquirís un tarannà més obert. Així doncs, a mesura que la situació sanitària ho va anar permetent, el format de concert es va reduir en minuts i va fer possible una polite jam, que consisteix en invitar músics locals perquè interpretin temes interaccionant amb els músics professionals vinguts de la vibrant escena jazzística de Barcelona. Si bé amb un concert breu s’intenta elevar el nivell al màxim, amb la polite jam es fan els ajustos perquè els músics locals aficionats suficientment preparats puguin participar-hi”.

L’objectiu per al 2022 és continuar promovent aquest jazz acústic "de nivell, fomentant-ne l’assistència de públic i deixant la porta oberta a que músics locals hi puguin participar tocant alguns temes conjuntament amb el trio o quartet base del concert, sempre que la situació sanitària ho permeti", segons han precisat fonts de l'organització.

La Reus Jazz Cava 2022 començarà el 17 de febrer amb un petit concert del director artístic amb dos músics referents del jazz: Masa Kamaguchi (contrabaix) i David Xirgu (bateria), seguit de la polite jam. Continuarà durant els següents mesos amb músics com Lluc Casares, Joan Fort, Oriol Vallès, Joan Terol, Xavi Torres, Irene Reig, Petros Klampanis, Joan Casares, Genís Bages, Esteve Pi, Manel Fortià, a més d’altres noms que completaran les formacions. Lluís Capdevila tindrà un paper actiu al piano durant l’arrencada i anirà canviant els músics a cada concert. Les entrades per a la primera sessió de 17 de febrer es poden adquirir a partir del dilluns 7 de febrer a través del web entradium.com.

La resta de concerts seran els dies 17 de març, 21 d’abril, 19 de maig, 9 de juny, 21 de juliol, 15 de setembre, 20 d’octubre, 17 de novembre i 15 de desembre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: