1 de 10
TRÀNSIT

Campanya de la Urbana per controlar l'ús del cinturó, del casc i d'altres sistemes de seguretat

Des d'aquest dilluns i fins al diumenge

Un agent de la Guàrdia Urbana, en primer terme, en un control de trànsit | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de febrer de 2022 a les 09:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Urbana de Reus portarà a terme, des d'aquest dilluns i fins al diumenge 13 de febrer, una nova campanya preventiva en matèria de seguretat viària, orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva. El cos municipal de seguretat "intensificarà la vigilància a les vies i establirà punts de control per vetllar pel compliment de l’obligació d’utilitzar correctament elements com els cinturons i coixins de seguretat, els sistemes de retenció infantil, els reposacaps o els cascos", segons s'ha assenyalat des del cos.

Aquesta campanya, d'abast europeu i coordinada el Servei Català de Trànsit, "té com a objectiu consienciar la ciutadania sobre el correcte ús d'aquests sistemes de seguretat i, en definitiva, de reduir tant el nombre de víctimes als accidents de trànsit, com la gravetat de les lesions", s'ha manifestat.

La Guàrdia Urbana ha recordat que un dels principals elements de seguretat passiva és el cinturó de seguretat, d'ús obligatori a qualsevol vehicle i en qualsevol trajecte. El seu ús redueix redueix un 50% el risc de mort i al voltant del 75% les lesions. No fer servir el cinturó pot causar lesions internes greus i fins i tot mortals, especialment al cap i al tòrax.

En relació al transport d’infants als vehicles, el cos de seguretat recorda que els menors d'e fins a 135 cm. d'alçada han d'ocupar obligatòriament els seients del darrere del vehicle i utilitzar sempre un sistema de retenció homologat i adaptat a la seva alçada i pes. És recomanable que els sistemes de retenció infantil es facin servir fins als 150 cm. Excepcionalment, aquelles nens i nenes de més de 135 cm poden utilitzar els cinturons de seguretat del vehicle. Si un infant no porta aquest dispositiu, les possibilitats de patir lesions greus o mortals es multipliquen per 5. Finalment, en el cas de circular en moto o bicicleta, s’ha de dur un casc homologat i es recomana que sigui integral que protegeix tant el cap com la cara. És important cordar-se’l correctament i que sigui de la talla adequada.

Incomplir aquestes obligacions constitueixen una infracció greu que comporta la imposició d’una multa de 200 euros i la pèrdua de 3 punts. Fitxers adj
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: