1 de 10
OBRES I MILLORES

Adjudicada per 490.000 euros la millora del pont del barri Gaudí

Preveu accions a les voreres per a vianants, accions per reduir el soroll del trànsit rodat i "més" il·luminació

Una imatge virtual del projecte finalitzat | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de febrer de 2022 a les 09:10 |
Aquest article es va publicar originalment el 7 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha adjudicat el contracte d'obres per a la millora del pont sota de la via del tren que dona accés al barri Gaudí a Construccions Vinaixa per un import de 492.590,50 euros (IVA inclòs). El projecte que s'executarà "millora la il·luminació, redueix sorolls i millora la seguretat de trànsit de vianants i bicicletes", segons fonts municipals. El projecte ha estat validat per Adif, titular del pas inferior, pas previ per tal que el consistori hagi pogut licitar el contracte d'obres.

El contracte fixa un termini de quatre mesos a comptar de la data de formalització del contracte d'obres. La secció transversal del pas inferior és de 12 metres d’amplada i la distribució d'usos previstos són diversos. D'aquesta manera, preveu una vorera per a vianants, en els dos sentits, de 2,65 metres. Entre la calçada i la vorera de vianants s’instal·larà una barana metàl·lica de 1,30 metres d’alçada.

Quant a carrils bici, se n'han dissenyat dos a banda i banda, d'1,5 metres d'amplada cadascun. Sobre la calçada, s'ha explicat que s'han previst dues calçades de 2,85 metres; una per a cada sentit de la marxa. La velocitat màxima per els vehicles que circulin per la calçada és de 30km/h.

Per reduir el soroll del trànsit rodat, es col·locaran panells de fibra absorbents suspesos de sostre. Aquests panells estaran pintats amb els colors que l'arquitecte Ricard Bofill va dissenyar els blocs del Barri Gaudí. 

El projecte preveu igualment la renovació de tota la il·luminació del pas, incorporant cinc projectors led a les bigues del túnel. També es preveu la instal·lació de 36 punts de llum de tipus led fixats amb suports a la paret per sota dels panells fono absorbents. Finalment, també es preveu la instal·lació de punts de llum a les dues entrades del pas sota les vies a fi que il·luminin les voreres, evitant l’enlluernament als vehicles de calçada, fins i tot amb la col·locació als projectors d'orelleres per evitar el possible enlluernament.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: