1 de 10
POLÍTICA

En Comú Podem lamenta l'«atac» de la CUP a Aguilar per «justificar» un trencament del govern a Tarragona

La coalició considera "inaudit" el text emès per la formació anticapitalista

Imatge d'arxiu de representants d'En Comú Podem, amb Carla Aguilar al mig | Josep M. Llauradó
per Nació Tarragona, Tarragona | 4 de febrer de 2022 a les 17:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nou episodi de la picabaralla política pels pressupostos municipals de Tarragona. El "no" definitiu d'En Comú Podem a l'alcalde Pau Ricomà va comptar primer amb la reacció de Xavier Puig (ERC) i més tard amb un comunicat de la CUP. Aquest últim és el que ha despertat la indignació dels Comuns, que el consideren "inaudit i inadmissible".

Concretament, deixen entendre que els anticapitalistes s'estarien plantejant trencar el pacte de govern arran de la no aprovació dels comptes de 2022: "Ens sembla molt greu atacar a una companya i representant política amb la fi de justificar el dubte de si la CUP seguirà al govern del senyor Ricomà. Si el seu espai decideix sortir de l’executiu, de manera pública esperarem les explicacions oportunes, però en cap cas qüestionarem la decisió presa pel seu procés assembleari".

I és que són les valoracions que feia la CUP sobre la manca de procés assembleari per prendre la decisió final per part d'En Comú Podem les que són "una clara mostra de les ingerències que de manera prèvia ja hem denunciat". "És de justícia i esperable reclamar una cosa tan senzilla com respecte per la nostra militància i pel nostre espai polític", afirmen des d'ECP en el seu comunicat.

Si bé s'obren a continuar negociant amb el govern municipal iniciatives amb modificatius de crèdit, no amb pressupostos, consideren que "tot això ha de tenir lloc en un context de respecte, que notes com aquesta dificulta". Tot plegat parteix d'un procés de converses iniciat fa mesos i que va comptar amb una ronda de debat per part dels dos socis: Tarragona en Comú i Podem. Mentre que els primers eren partidaris del "sí" als pressupostos, els segons eren del parer contrari. Finalment, la decisió es va deixar en mans de la regidora Carla Aguilar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: