MÓN EMPRESARIAL

Montblanc i Tarragona, entre les inversions milionàries de Cimalsa per al 2022

A la capital de la Conca de Barberà es redactaran projectes d'urbanització i reparcel·lació

per Redacció, Tarragona | 4 de febrer de 2022 a les 13:08 |
Els terrenys on s'ubicarà el nou centre logístic | Cimalsa
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cimalsa, l'empresa pública de la Generalitat que desenvolupa i gestiona infraestructures per al transport de mercaderies, invertirà 4,5 milions d'euros el 2022 per impulsar el sector de la logística a Catalunya i desenvolupar els projectes previstos per aquest any.

L'actuació més destacada es farà a Montblanc (Conca de Barberà), on es redactaran projectes d'urbanització i reparcel·lació d'uns terrenys on s'han de construir noves naus a partir del 2023. L'altre gran projecte en què treballa Cimalsa és l'ampliació de LOGIS Empordà, un centre logístic d'aproximadament 40 hectàrees vinculat a la futura terminal ferroviària del Far d'Empordà i que actualment es troba en una fase d'estudi.

A banda de les actuacions en plataformes amb possible connexió ferroviària, l'empresa està impulsant la dotació d'intel·ligència artificial a totes les infraestructures que gestiona. En aquest sentit, ha anunciat la creació d'un centre de control que centralitzarà la gestió d'aquestes innovacions.

Pel que fa als Truck Centers –centres de servei, formació i aparcaments per a vehicles pesants-, Cimalsa preveu completar la segona fase de la remodelació de l'aparcament de mercaderies perilloses de Riuclar, a Tarragona.

El president de Cimalsa, Enric Ticó, considera que les actuacions previstes per aquest any són "clau per al sector logístic català i per a la creació de llocs de treball de qualitat". A banda, afegeix que l'empresa continuarà promovent la multimodalitat "amb centres logístics que integren els mitjans de transport viari i ferroviari per impulsar la sostenibilitat del sector".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: