RECERCA

Es busquen voluntaris per avaluar si un extracte procedent de la indústria del vi pot ajudar a reduir la pressió arterial

Es tracta d'una investigació del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus

per Aguaita.cat, Reus | 4 de febrer de 2022 a les 12:03 |
S'avaluarà un extracte procedent de la indústria vitivinícola sense alcohol | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, ha llançat una crida amb l’objectiu de trobar voluntaris que ajuden a avaluar l’efecte de la ingesta diària d’un extracte procedent de la indústria vitivinícola sense alcohol sobre el canvi en els valors de la pressió arterial en persones amb una pressió elevada i hipertensió de grau 1.

L’estudi, que consta de cinc visites presencials en les quals s’avaluarà la pressió arterial dels participants, els nivells de sucre i colesterol en sang, s’emmarca en el projecte Hypergrapes, que està liderat per Grandes Vinos y Viñedos i que compta amb la participació de la Universitat Rovira i Virgili.

Als participants se’ls hi realitzaran quatre analítiques, “per tal de veure possibles canvis en els marcadors més rellevants associats a la hipertensió, i rebran també dos productes, que hauran de prendre alternament durant l’estudi i amb un període de descans entre ells”, explica l’investigador principal de l’estudi i director de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Josep Maria del Bas.

L’estudi es durà a terme a la seu d’Eurecat a Reus, situada davant de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i s’ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723 per què les persones que hi vulguen participar s’inscriguen com a voluntàries o consulten els seus dubtes.

Per participar en l’estudi, els participants han de ser majors de 18 anys, presentar uns nivells de pressió arterial entre 130 mmHg i 159 mmHg; no prendre medicació per al colesterol ni la pressió arterial, així com tampoc, productes naturals destinats a disminuir estos paràmetres. A més, cal que no tinguen un hàbit de tabaquisme.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: