1 de 10
CONFERÈNCIA

Mònica Roca: «Reus és un exemple del país que volem»

La presidenta de la Cambra de Barcelona ofereix una conferència a l'entitat El Círcol

Un instant de la conferència de Roca | Tània Sala
per Jordi Garcia Arnau, Reus, Catalunya | 4 de febrer de 2022 a les 09:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quan encara no fa un any de l'elecció de Mònica Roca al capdavant de la Cambra de Barcelona, aquesta ha vingut a Reus a donar una conferència sota el títol Construïm una economia basada en el coneixement, el progrés i la sostenibilitat. La sala d'El Círcol ha acollit aquesta conferència que ha estat la primera del 2022 després de molt de temps sense haver-ne fet cap. Cal pensar que això ha facilitat que hagi estat tot un èxit d'assistència.

Tecnologia i digitalitzacióJordi Just s'ha encarregat de presentar Mònica Roca com a primera presidenta de la història de la Cambra de Barcelona en substitució de Joan Canadell. Roca ha començat la seva conferència alavant la nostra ciutat pel seu gran dinamisme i l'ha posat com a exemple del "país que volem". A continuació ha fet un repàs històric de les revolucions industrials i tecnològiques que ha viscut Catalunya.

Justament ha incidit amb força en l'aspecte tecnològic i de digitalització tot dient que les TIC representen el 9 % del PIB català. La pandèmia ha servit per accelerar la digitalització però a l'hora ha causat estralls en la nostra economia fent baixar el PIB en un 11.5% i destruint 22.000 empreses. La manca d'inversió de l'Estat a Catalunya també fa estralls a la nostra economia.

Ha quantificat en 45.000 milions d'euros el dèficit en infraestructures pressupostades i no executades, i s'ha mostrat preocupada per la repartició dels fons europeus post-pandèmia dels quals l'Estat ha de rebre 140.000 milions.

Un altre aspecte que ha tractat amb detall és el de l'energia i la dependència que tenim d'altres regions. Ha defensat una aposta decidida per les energies renovables que a Catalunya representen un percentatge més baix que a Europa o a Espanya. En aquest sentit ha dit que cal desencallar els projectes en renovables que estan aturats des de 2013.

Turisme i sistema aeroportuariEl turisme i el sistema aeroportuari català aporta molts diners a la nostra economia i com a tal ha estat tracta per Mònica Roca. La presidenta de la Cambra de Barcelona s'ha mostrat partidària que Barcelona esdevingui un hub de vols intercontinentals i alhora que els vols europeus de punt a punt es puguin repartir entre Reus i Girona per no col·lapsar el Prat. Tampoc s'ha mostrat massa partidària d'una nova pista al Prat, tot afirmant que en l'actualitat ja hi ha una pista llarga pels grans avions i el que cal es una reestructuració de la infraestructura més que no pas una ampliació.

Lligat amb el sistema aeroportuari hi ha la connectivitat ferroviària dels aeroports per tal que tot tingui sentit. En aquest sentit, Jordi Just president de la Comissió de d'infraestructures de les cambres catalanes, ha demanat una decisió urgent sobre la ubicació de la nova estació central i que aquesta tingui un servei llançadora cap a l'aeroport reusenc.

L'alcalde Pellicer també ha intervingut tot destacant la importància d'invertir en la formació dels joves per poder accedir al mercat de treball en llocs de més valor afegit.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: