1 de 10
HABITATGE

Inspeccionaran habitatges buits de Tarragona per fomentar el lloguer social

El document està dotat amb un màxim de 15.000 euros

Habitatges a Tarragona | Adrià Costa
per Nació Tarragona, Tarragona | 3 de febrer de 2022 a les 16:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya signaran un conveni per inspeccionar els habitatges buits de la ciutat. Previsiblement aquest divendres, la Junta de Govern de Tarragona donarà llum verda a la signatura del document, que es dotarà amb un màxim de 15.000 euros per fer una cinquantena d'inspeccions.

El Servei Municipal de l'Habitatge i Actuacions Urbanes de Tarragona ha elaborat un pla de treball per revisar els 254 habitatges que consten al Registre d'Habitatges Buits de la Generalitat. Entre d'altres actuacions, es comprovarà si el domicili està buit, si hi ha comptadors d'aigua i llum i si es rep correspondència.

Els primers domicilis que s'inspeccionaran seran aquells que tinguin cèdula d'habitabilitat i s'intentarà mobilitzar els casos a la borsa de mediació per al lloguer social. A la vegada, la signatura del conveni permetrà iniciar processos administratius de declaració anòmala d'habitatge buit que inclouran multes d'entre 9.000 i 900.000 euros. Segons la consellera d'Habitatge de Tarragona, Eva Miguel, aquesta eina permetrà "augmentar l'oferta de lloguer" i alhora, "evitar la degradació del casc urbà".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: