1 de 10
MOBILITAT

Dos accessos a Tarragona s'obren aquesta setmana després de mesos tancats

Només una autorització d'Endesa priva el camí de la Coma de Bonavista de tornar-s'hi a poder circular, mentre que el passig de la Independència ja és lliure de tanques

El camí de la Coma de Bonavista, tallat per les obres del PP-10. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 3 de febrer de 2022 a les 09:04 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més d'un any i mig any respectivament és el que han hagut d'esperar els veïns a què es reobrissin dues de les principals vies d'accés a la ciutat de Tarragona: la del camí de la Coma, entre Bonavista i la rotonda de les Gavarres; i la del passeig de la Independència, en direcció a Torres Jordi i al Serrallo. Els inconvenients en tots dos casos tenen l'origen en nova urbanització.

El camí de la Coma porta tancat des del 6 d'octubre de 2020. Inicialment es va prometre que les obres del PP-10 només tallarien una de les principals vies de transport dels veïns de Bonavista durant uns mesos. El termini s'ha allargat més d'un any i es preveu que Endesa, segons el consistori la responsable d'aquesta eternització del tall, doni l'autorització necessària o bé aquest divendres o bé dilluns, en el marc de les obres d'urbanització del Pla Parcial 10.

El cas de Bonavista va arribar fins i tot al plenari, en forma de protestes. Es dona la circumstància que el camí de la Coma és l'única via de sortida del barri pel nord, per tal d'agafar la carretera T-11, entre Reus i Tarragona, o bé l'A-7, o bé dirigir-se al polígon comercial de les Gavarres. Forma part del pla d'autoprotecció en cas d'accident químic i el record d'IQOXE era massa recent com perquè els veïns ho deixessin passar durant mesos. Els mateix mesos en què els veïns han hagut de fer volta pel barri de Campclar, a través del passeig Tarradellas i l'Anella Mediterrània, per tal de sortir dels barris de Ponent.

Més aviat s'ha reobert el passeig de la Independència en confluència amb el carrer de Torres Jordi. Les obres en aquest cas consistien en l'habilitació d'una rotonda i ampliar voreres en el marc de la construcció de nous habitatges. El tall, fet de manera de vegades intermitent, va iniciar-se al mes d'agost i a causa d'això durant un període curt els veïns van perdre el servei d'autobús urbà. Aquest dimarts es va reobrir a la circulació i segons fonts municipals no hi haurà nous talls. Les obres, ara bé, continuaran, ja que falten actuacions de connexió amb la xarxa d'aigua i il·luminació, entre d'altres.
 

El passeig de la Independència té nova rotonda. Foto: Josep M. Llauradó

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: