1 de 10
SALUT

El 60% dels diabètics van augmentar el seu perfil glicèmic en pandèmia

Els resultats en pacients de més de 65 anys de les Terres de l'Ebre mostren un augment significatiu del sucre en sang

Imatge d'arxiu d'una prova de diabetis | Cedida
per Redacció, Tarragona | 2 de febrer de 2022 a les 13:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un treball de final de màster elaborat per una infermera del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) conclou que el 60,32% dels diabètics van augmentar el seu perfil glicèmic el primer any de pandèmia.

Els resultats mostren que els pacients de més de 65 anys d'una població de les Terres de l'Ebre diagnosticats de DM2 van augmentar el nivell de sucre en sang. L'increment va ser "significatiu" en el grup de 70 a 75 anys. Entre les causes, segons l'autora de l'estudi, Jessica Duran, hi ha "no rebre l'atenció com estaven acostumats". L'estudi destaca que només aquells que tenien un tractament farmacològic amb insulina van mantenir els seus valors de sucre en sang.

La mostra està formada per 56 dones i 70 homes i entre el 60% que ha augmentat el perfil glicèmic ho ha fet amb una variació d'entre el 0,1% i el 5,2%. Un 37% dels pacients ha disminuït el nivell de sucre en sang amb valors d'entre el 0,1% i l'1,3%; mentre que el 2,38% s'ha mantingut al mateix nivell.

Per l'autora, l'estudi demostra de manera clara "que els pacients amb patologies cròniques necessiten controls actius, sistemàtics i ininterromputs per part del seu equip d'atenció primària, per tal de garantir un control millor de la cronicitat, evitant descompensacions i complicacions greus".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: