1 de 10
POLÍTICA

El govern planteja un nou POUM a Tarragona que cohesioni els barris salvant infraestructures

El principal partit de l'oposició, el PSC, valora que ERC i la CUP intenten "imposar" el seu model de "decreixement"

Imatge d'arxiu de l'AP-7 al seu pas per Tarragona | Jonathan Oca
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 1 de febrer de 2022 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Convertir l'A-7 en una ronda i incrementar el nombre d'entrades i sortides a l'AP-7 al seu pas per Tarragona. Aquesta és una de les propostes plantejades pel govern municipal pel que fa al nou POUM, que contempla cohesionar els diferents barris de la ciutat que ara mateix no estan connectats per la interferència d'infraestructures. Aquest dimarts s'ha produït la segona de les trobades de govern i oposició per debatre un pla general urbanístic "de consens", si bé el PSC ja ha sortit a lamentar la "imposició" d'un determinat "model de ciutat" defensat per ERC i la CUP.

Barris com ara Tarragona 2, separats del centre de la ciutat per l'A-7, o el futur Pou Boronat, així com els barris de Ponent i del Nord dividits per carreteres com l'N-340, l'N-240 o la T-11 podrien transformar-se en els propers anys. Això, si el nou POUM tira endavant, un pla que hauria d'estar aprovat "en tres anys", amb unes eleccions municipals pel mig.

La proposta presentada avui per part del govern parla de "convertir carreteres en carrers" a través de l'oferta tramviària, carrils bicicleta i voreres. També, establir connectors naturals de Bonavista fins a Llevant, que permetin ampliar l'Anella Verda i que aquesta fins i tot entri en els nuclis de població. També, aprofitar els habitatges buits, que segons el cens de 2011 són 7.000, i ampliar l'oferta hotelera i de residències per a estudiants.

La socialització de la proposta no ha estat ben rebuda per tots els grups. Si bé el regidor Xavier Puig (ERC) apuntava que el to de la reunió ha estat constructiu, s'ha avançat a dir que "no tenim temps de barallar-nos" i ha promès que aquelles propostes que no generin consens no constaran a la proposta definitiva.

Una opinió diferent té el principal grup de l'oposició, el PSC, que ha emès un comunicat lamentant que el govern "hagi renunciat a buscar espais de consens per fixar quins són els grans temes en els quals pugui haver-hi un consens majoritari de cara a afrontar la redacció del nou POUM". Per la regidora Begoña Floria, la sessió que s'ha dut a terme avui "ha estat en un clima de poc respecte, sense possibilitat de valorar les propostes fetes des del PSC per articular el debat i amb unt total manca d'espai per un debat franc i amb sentit institucional, quelcom que és bàsic per garantir l'èxit d'aquest procés".

En aquest sentit, Floria acusa ERC i la CUP de tenir el "pes" de la negociació en una "imposició d'un model de ciutat" que no agrada als socialistes, que assenyalen que és un model "de decreixement". A més, creuen que no s'ha valorat el POUM del 2013, suspès judicialment al 2020, per la qual cosa titllen de "monòleg" la reunió d'aquest dimarts.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: