1 de 10
MÈDIA

El català a Netflix segueix a nivells pèssims: només augmenta en un 0,2% en 2 anys

La presència de la llengua a la plataforma és nímia, amb 30 títols del total de 6.034 que ofereix el servei a l'estat

Imatge del menú de Netflix | Adrià Costa
per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 1 de febrer de 2022 a les 13:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La presència del català a les plataformes es manté a uns nivells molt deficitaris, a l'espera de l'aprovació de la nova llei audiovisual estatal que introduirà certs canvis a les plataformes. L'exemple més clar d'aquest ínfim protagonisme de la llengua als serveis de contingut en streaming el trobem a l'empresa líder del sector, Netflix, on només hi ha una un 0,5% de continguts en llengua catalana. En xifres concretes, 30 títols de 6.034 que ofereix actualment a l'estat. És una xifra que només ha augmentat un 0,2% en dos anys. 

Abans, l'oferta en català era del 0,3%, amb només nou obres en llengua catalana. L'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya revela una nova obvietat, i és que Netflix es manté com a la plataforma líder a Catalunya, per davant d'Amazon Prime Video i de Disney+. Aquestes dues, però, competeixen de tu a tu amb el gegant vermell després d'anys de lideratge en solitari.


Pel que fa a la presència del català en el percentatge d'obres europees (que es veurà modificat també per la nova llei audiovisual estatal) no milloren gaire, sobretot a Netflix. Només el 0,7% de les 2.000 obres europees del catàleg de la plataforma té disponibilitat en català (ja sigui en àudio o subtítols), una xifra que baixa fins al 0,5% en el cas d’obres rodades amb llengua originària en català.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha tornat a reivindicar que és "absolutament indispensable" per al futur de la llengua catalana que el projecte de llei general de comunicació audiovisual i la llei catalana de l'audiovisual (que encara no té prevista cap reforma sobre la taula), tinguin quotes significatives tant d’oferta com de producció d’obres en català a les plataformes. 

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: