OBRES I MILLORES

Comencen les obres de manteniment de la via pública pressupostades en 1 milió

El consistori preveu accions de millora d'asfaltat, voreres, passos de vianants, mobiliari, enllumenat, àrees de joc i jardineria i fonts

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 1 de febrer de 2022 a les 12:10 |
Les obres a la via pública, ja en marxa, contemplen la millora de voreres i l'asfalt dels carrers | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"El manteniment de la via pública i la seva millora, quan toca, és una prioritat" de l'Ajuntament de Reus, ha manifestat el batlle, Carles Pellicer, aquest matí de dimarts, per presentar l'inici d'un seguit d'obres als carrers pressupostades en 1 milió d'euros. Al costat del regidor del ram, Hipòlit Monseny, l'alcalde ha exposat terminis, partides i zones d'actuació de cara a l'exercici actual i els vinents. 

Des del carrer de l'Escorxador, on ha contactat amb els mitjans locals, Pellicer ha precisat que les obres de manteniment de la via pública es van engegar la setmana passada, i que contemplen actuacions a les voreres i els passos de vianants, al mobiliari urbà i a les àrees de joc infantil, a l'enllumenat, els elements de jardineria i a les fonts ornamentals. Tot plegat, a partir dels plans directors corresponents, que s'han d'allargar també de cara a les pròximes anualitats. 
 

Pellicer i Monseny, aquest dimarts, al carrer de l'Escorxador Foto: Reus.cat


D'aquesta manera, Pellicer i Monseny han subratllat que el consistori reusenc ja treballa en la redacció i licitació dels contractes per als exercicis de 2022 i 2023 (ara s'executen les obres de 2021), amb una inversió global de 2,2 milions. 

Plans directorsEl pressupost d'adjudicació dels sis contractes d'inversions en el manteniment de la via pública és d'1.043.709 euros. Els treballs en marxa tenen per objecte les voreres i els passos de vianants; "i la resta s'aniran desplegant de manera progressiva en les properes setmanes", segons el regidor Monseny.

Per a les voreres i els passos de vianants, el pressupost total de l'adjudicació és de 318.757,66 euros, s'ha adjudicat a Canalizaciones La Torre SL, i preveu treballs al passeig de Prim, la plaça d’Europa, el carrer de l'Argentina, el carrer de Miami, i el de Benidorm. Igualment es planifiquen millores d’accessibilitat a l'avinguda de Prat de la Riba, al carrer de Domènech Soberano, al carrer de l’Escorxador, al carrer de l’alcalde Segimon amb el d'Alcover, i a l'avinguda dels Jocs Olímpics. Finalment, es renovaran les voreres al carrer de Benidorm (a la cantonada amb Vidal i Barraquer), al carrer de Joan Oliver, a l'avinguda de Jaume I, i a l'avinguda dels Jocs Olímpics.

Quant a les tasques d'asfaltat, el pressupost total adjudicació és 334.114,80 euros, i s'ha adjudicat en dos lots a Asfalts i Equips de Vialitat SL i Tecnologia de Firmes SA. Els treballs seran, en aquest cas, al carrer de Misericòrdia fins al raval deRobuster; a plaça de la Llibertat – amb el carrer de l'Amargura; al passeig de Sunyer, al tram de baixada (entre la plaça de Joan Rebull i la plaça de les Oques); a l'avinguda de Castellvell, entre els carrers de Riudecols i de la Mineta; a la rotonda de l’avinguda de Pere el Cerimoniós; al passeig de Prim, a la plaça d'Europa (a la rotonda de l’avinguda de Sant Bernat Calbó), i a la ronda del Morell i de Vilallonga.

Sobre el mobiliari i els jocs infantils, el pressupost total d'adjudicació és 90.504,56 euros. Hi ha dos contractes adjudicats a Euroseñal i La Carrasca SL. Monseny ha apuntat que es faran treballs de reparació dels jocs infantils dels parcs de Salvador Allende, de Sant Jordi, de Luis Buñuel, de Tirant Lo Blanc i al Jardí del Centenari. Igualment faran manteniment i pintat de bancs i pilones situats a la via pública (171 bancs i 100, respectivament, repartits per tota la ciutat).

Pel que fa a l'enllumenat públic, el pressupost total adjudicació és 127.039,27 euros, i s'ha adjudicat a Etra Bonal SA. Els treballs inclouen la renovació 185 suports de diversos tipus, l'aportació i la instal·lació de 28 llumeneres noves en punts repartits per tota la ciutat.

En matèria de jardineria, el pressupost puja als 127.293,34 euros, i s'ha adjudicat a l'empresa Brócoli. Els treballs inclouen la renovació del parc de Federico García Lorca, i d'una part del Roserar del Mas Iglésias.

Finalment, i sobre les fonts ornamentals, la dotació per a les tasques previstes és de 46.000 euros, i s'ha adjudicat a Comsa Service Facility Management SAU. Els treballs inclouen actuacions a les fonts de la plaça del Canal, de l’avinguda de Sant Jordi i de la plaça d'Antoni Sabater.
 

Plànol de les zones on s'actuarà en la millora de la via pública Foto: Reus.catPlans directors de 2022 i de 2023En paral·lel, han recordat Pellicer i Monseny, l'Ajuntament està treballant en la redacció dels projectes i la licitació dels contractes per executar les obres de manteniment de la via pública de les anualitats 2022 i 2023.

Per a tasques de millora de l'asfalt es preveu una despesa de 400.000 euros; per a voreres i passos de vianants, també de 400.000; per a mobiliari urbà i jocs infantils, de 100.000; per a enllumenat públic, de 200.000; per a jardineria, de 75.000; i per a fonts ornamentals i de boca, de 100.000 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: