1 de 10
ENSENYAMENT

Torna el programa «Anem a Concert» per apropar la canalla a la música

És la desena edició d'una iniciativa de la Fundació Camerata XXI

Una imatge del Bartrina | Dipta.cat
per M.A., Reus, Catalunya | 1 de febrer de 2022 a les 09:04 |
Aquest article es va publicar originalment el 1 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Camerata XXI durà a terme, durant els mesos de febrer i març, la 10a edició del programa Anem a Concert al Teatre Bartrina de Reus.

Aquest programa, "d’especial rellevància per a l’alumnat" de la ciutat de Reus i rodalies, ha apropat la música clàssica a prop de 30.000 nens i joves de diverses edats, en la darrera dècada, amb la col·laboració del Teatre Bartrina mitjançant el conveni amb l’Ajuntament de Reus.

"L’èxit d’aquest projecte és deu en gran part a la varietat i solidesa de les diferents propostes adreçades als diferents cicles de l’educació primària i secundària amb un recorregut que va descobrint les diferents seccions de l’orquestra simfònica", s'ha exposat des de l'entitat.

Aquestes propostes s’articulen a partir dels músics integrants de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI, "garantint la qualitat musical de les actuacions". A més, sempre es compta amb un narrador que va guiant els assistents per les característiques de cadascuna de les famílies instrumentals.

Aquesta temporada, amb el músic i periodista Frederic Sesé com a narrador, els programes que es realitzaran són La Flauta de bec amb l’instrument més popular a les escoles (cicle inicial, 9 i 10 de març); Bufa la fusta, amb la família de vent fusta (cicle mitjà, 9 i 16 de febrer); Del carrer a l’òpera, amb un quintet de vent metall (cicle superior, 23 i 24 de febrer); i Llums, música, acció!, al voltant de la música al cinema (secundària, 1 i 2 de febrer).

En total, 13 concerts amb quatre programes diferents que gaudiran els més de 2.700 alumnes inscrits dels 16 centres participants, entre els quals l'escola Rosa Sensat, el col·legi La Presentació, La Salle Reus, el col·legi Sant Josep, o l'escola Alberich i Casas.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: