1 de 10
POLÍTICA

«No» definitiu d'En Comú Podem als pressupostos de Tarragona

La coalició considera que la manca d'acord al si de la coalició impedeix seguir avançant en les negociacions

L'Ajuntament de Tarragona | Josep M. Llauradó
per Nació Tarragona, Tarragona | 1 de febrer de 2022 a les 08:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mesos després de l'inici de les negociacions entre En Comú Podem i el govern municipal de Tarragona, sembla que les negociacions han arribat a un punt de no retorn. En un comunicat emès aquest dilluns al vespre per la formació encapçalada per Carla Aguilar, ECP aposta per continuar l'any 2022 "mitjançant els modificatius de crèdit".

El motiu que al·lega ECP en el text és la "impossibilitat de poder fer una nova assemblea" i que s'ha traslladat la decisió a la regidora. "Considerem que hem esgotat aquesta via i no hi ha hagut un acord en la coalició per poder donar suport a aquests pressupostos
Agraïm enormement el treball fet per l’equip negociador i els esforços de moltes persones per poder reforçar ponts. Agraïm també els avanços aconseguits amb el govern a la darrera trobada. Des d’aquí el profund respecte per tots els posicionaments i opinions rebudes en torn aquesta qüestió, tots legítims i que demostren la complexitat i la importància de la situació que estem encarant", expliquen en el text.

Segons el comunicat, durant les converses hi va haver "un trencament de la confiança" entre les dues parts, fins i tot apunten a què no s'han respectat els canals oficials de relació en la negociació i en el dia a dia. "Hi ha hagut molts moviments de desestabilització interna i ingerències sobre el nostre espai per condicionar decisions, obrint vies de negociació a esquenes dels espais formals que han dificultat la convivència a la coalició. No cedirem a maniobres de xantatge ni de pressió, i aquest tipus de moviments fan molt difícil una entesa i una confiança cap a la implementació de les nostres mesures", afegeixen.

La marxa d'ECP del govern municipal arran de la incorporació de JxTgn i la CUP el passat mes de juny va generar una esquerda entre els primers i Esquerra Republicana, que ostenta l'alcaldia, especialment per voler mantenir a l'executiu Hermán Pinedo, regidor que es va presentar amb Podem, però que va ser suspès de militància i més tard va passar a ser regidor no adscrit.

El primer gran moment de tensió es va produir amb el debat sobre les ordenances fiscals, que el govern volia apujar. La manca d'acord amb l'oposició va impossibilitar la seva aprovació, ja que l'equip de Pau Ricomà és en minoria al plenari. El mateix ha passat de nou amb els pressupostos, prorrogats des de fa dos mesos però amb perspectives de debatre's en un ple. Ara quedarà saber si tot i així es convocarà el ple de pressupostos per oficialitzar la seva pròrroga.

L'única via per governar ara, doncs, seran els modificatius de crèdit. En el passat ple de divendres 28 de gener es va aprovar precisament un modificatiu de 12 milions d'euros. "El govern ens trobarà amb la mà estesa per posar per davant l'estabilitat i la governabilitat", diuen des d'ECP.

Entre les mesures reclamades en els pròxims modificatius, ECP demanarà l’aturada de la residència Domus VI amb l’aposta per una residència pública, i la retirada de la plataforma del miracle per fer possible la renaturalització de l’espai.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: