1 de 10
SEGURETAT CIUTADANA

La Guàrdia Urbana incorpora una unitat mòbil a la xarxa de comissaries de proximitat

S'està dissenyant, a banda, una unitat específica formada per parelles d'agents

Vázquez i Pellicer, a la comissaria externa de l'antic Hospital, aquest dilluns | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 31 de gener de 2022 a les 12:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Urbana de Reus reobre aquest dilluns les anomenades comissaries externes de proximitat, punts de recollida de denúncies i d’informació per al veïnat als barris, i que han estat un temps tancades per la pandèmia. L'alcalde, Carles Pellicer; i la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, han anunciat la reobertura així com "nous serveis de proximitat" del cos, en paraules del batlle.

D'aquesta manera, en les "properes setmanes" entrarà en funcionament una unitat mòbil "per poder arribar a totes les zones de la ciutat on l'Ajuntament no disposa d'un local adequat per obrir-ne una d'estable", segons s'ha indicat. Tot plegat, per "establir un contacte més directe i permanent amb la ciutadania". Aquesta unitat mòbil se suma a una "nova unitat específica formada per entre quatre i sis parelles d'agents". Aquesta, han matisat fonts municipals, "s'està detallant". 

Nous horarisDues de les comissaries externes funcionen de dilluns a dissabte des de primera hora del matí i fins al vespre; les altres cinc són itinerants i es poden trobar cada tarda en un centre cívic. Les estables són les de l'antic Hospital i de l'estació d'autobosus, que obren de dilluns a dissabte entre les 8 del matí i dos quarts de 10 de la nit. 

Les restants obren, "de manera itinerant", als centres cívics de la ciutat. En aquest sentit, la regidora Vázquez ha precisat que seran operatives entre dos quarts de la tarda i dos quarts de 10 de la nit, tot "coincidint amb l’horari de més activitat dels centres cívics".

Els cinc són, el dilluns, al carrer del Mas Pellicer, 33, per donar cobertura als barris de Sant Josep Obrer i del Mas Abelló; el dimarts, al centre cívic Migjorn, a la Riera de l’Escorial, per a la zona sud de la ciutat, els barris Fortuny, Montserrat, l’avinguda de Salou, o el parc dels Lledoners; el cimecresa, al centre cívic Ponent, a l’avinguda dels Països Catalans, 106, per al passeig de Misericòrdia, l’avinguda dels Països Catalans, o el barri Immaculada; el dijous, al centre cívic Llevant, al carrer de Cel Gomis Mestre, 10, per al barri Horts de Miró i amb el Camí de Valls i els Jardins de Reus a la seva àrea d'influència; i el divendres, el centre cívic Mestral, a l’avinguda de Barcelona, 6, que cobreix el barri Gaudí i la zona nord de Reus.

Cal tenir present que també presta servei, de dilluns a diumenge, una comissaria externa a l'Aeroport, "coincidint amb els horaris de vols". 

"Tolerància zero" amb l'incivismeA banda, Pellicer i Vázquez han comentat l'acte d'incivisme comès per un grup de persones, la matinada de diumenge, al carrer de les Galanes. Els brètols, segons ha informat la Guàrdia Urbana, han malmès els arbres decoratius que hi ha en aquesta via del nucli antic i han escampat la terra de les torretes.

El batlle ha expressat que el consistori practica la "tolerància zero" amb l'incivisme i Vázquez ha manifestat que la policia ha sol·licitat la col·laboració del veïnat, a la recerca de possibles testimonis dels fets. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: