1 de 10
SOCIETAT

Reus rep 300.000 euros del programa TempsxCures

Té com a objectiu garantir les cures dels infants de 0 a 14 anys i permetre la conciliació de les dones

Verge, asseguda en un banc | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de gener de 2022 a les 16:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern destina 1,5 milions d'euros al desplegament del programa TempsxCures al Camp de Tarragona. Arreu de Catalunya s'han previst 20 milions. El projecte té com a objectiu garantir les cures dels infants de 0 a 14 anys i permetre la conciliació de les dones. És un programa adreçat a tothom, però es prioritzarà les famílies monoparentals, dones en situacions d'atur de llarga durada, de violència masclista o migrades.

Els ajuntaments i consells comarcals seran els encarregats de gestionar els recursos i d'escollir els serveis que s'oferiran. En la visita institucional aquest divendres a la Selva del Camp (Baix Camp), la consellera d'Igualtat i Feminismes, la reusenca Tània Verge, ha afirmat que aquesta iniciativa "revaloritza" les cures.

La consellera ha assegurat que el programa TempsxCures contribuirà a incrementar l'ocupació en aquest àmbit i es crearan llocs de feina de qualitat. "Sabem que el sector de les cures és troba massa sovint en situacions molt precaritzades, en part perquè estan molt feminitzades, el que fem és establir una nova acreditació professional; perquè hi hagi un reconeixement específic de la seva vàlua i de les seves competències i, per tant, puguin accedir a millors contractes i condicions laborals", ha assenyalat.

El programa està adreçat a tothom, però es prioritzaran les famílies monoparentals, les que tenen necessitats afegides de cura o dones en situacions específiques, com ara les que pateixen violència masclista, atur de llarga durada o dones migrades, que segons la consellera, són les que més cuiden i les que tenen menys temps per elles. Els ajuntaments i ens comarcals, amb coordinació amb el Departament d'Igualtat i Feminisme, gestionaran els recursos i triaran si reforcen o amplien els serveis existents o bé si en creen de nous.

De fet, els ajuts estan destinats tant per cobrir cures a domicilis com en serveis públics, com ara casals, ludoteques o fins i tot per donar cobertura en períodes com Setmana Santa o Nadal - que fins ara no es cobreixen. "El Departament facilita que siguin els municipis qui triïn quins són els serveis més necessaris, aprofitant i reforçant les estructures que ja tenen", ha destacat. Pel que fa als recursos, Verge ha detallat que Tarragona rebrà 365.000 euros, Reus 300.000 i Valls 70.000 euros.

En el cas de municipis petits, els consells comarcals seran els encarregats de gestionar els ajuts. 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: