POLÍTICA

El govern de Tarragona es compromet a enderrocar la plataforma del Miracle en un ple de «punt d'inflexió»

La sessió ha servit també per aprovar un modificatiu de crèdit de 12 milions d'euros a l'espera de les negociacions pels pressupostos

La plataforma del Miracle porta vuit anys tancada | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 28 de gener de 2022 a les 16:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cap vot en contra: la plataforma de formigó de la platja del Miracle de Tarragona ja té el compromís del govern que s'enderrocarà. Ni rehabilitació, ni tampoc continuar tancada ad eternum, aquesta és la conclusió a la que han arribat els grups municipals en la sessió plenària de l'Ajuntament aquest divendres.

La moció presentada per SOS Costa Daurada, que aquest passat diumenge va protagonitzar una concentració en defensa de la demolició i d'un nou parc natural, haurà de ser desenvolupada ara per l'executiu. Els acords, no vinculants, no fixen exactament però com podria ser l'espai un cop treta l'estructura. En aquest sentit, la regidora Begoña Floria ha demanat conservar l'aparcament existent.

Tot plegat ha succeït en una sessió plenària que ha estat més calmada del que és habitual. L'aprovació d'un modificatiu de crèdit de 12 milions d'euros -l'eina a la que s'acull el govern en no tenir pressupostos per al 2022- ha representat, segons ha assenyalat el regidor Jordi Fortuny, un "punt d'inflexió" en un mandat dominat per la crispació entre govern i oposició.

Dins el modificatiu, destaca el projecte de nou gimnàs de Sant Pere i Sant Pau. La inversió destinada al nou equipament és d'1.507.000 euros i la previsió és que les obres comencin el 2022 i estiguin acabades el 2023. Actualment, està en fase de licitació l'actualització de la redacció del projecte per actualitzar-lo i adaptar-lo a la normativa vigent –el projecte existent és de 2011. Les propostes es poden presentar fins al dia 4 i a partir d'aquí, un cop resolt el procés, es podran licitar les obres.

En qualsevol cas, les diferents formacions han qualificat el modificatiu "d'imprescindible" per al funcionament de la ciutat. L'alcalde, Pau Ricomà, ha destacat "el sentit de la responsabilitat" de tots els grups per facilitar-ne la tramitació, si bé hi ha hagut algunes crítiques creuades entre govern i oposició. Així, des de Junts per Tarragona, Cristina Guzmán ha apuntat que l'executiu està "abocat als modificatius per la manca de responsabilitat de l'oposició". Per contra, la portaveu del PSC, Sandra Ramos, ha remarcat que "la responsabilitat d'aprovar el pressupost és de qui governa". José Luís Martín (PP) ha acusat l'alcalde de "falta de valentia" per no portar els comptes al plenari i, en cas de no aprovar-los, sotmetre's a una moció de confiança.

A banda del modificatiu, també hi ha hagut temps per aprovar definitivament les noves normes de trànsit dins l'ordenança de convivència ciutadana, que obliga entre d'altres a circular amb casc i pel carril bici a tots els ciclistes i conductors de patinets elèctrics.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: