POLÍTICA

Els 23.000 pensionistes de Reus tindran un increment mitjà de 1.000 euros l'any

Els diputats Sandra Guaita i Joan Ruiz i el portaveu del PSC al consistori, Andreu Martín, satisfets perquè amb l'aprovació del projecte llei les prestacions queden "més que protegides"

per M.B., Reus, Catalunya | 28 de gener de 2022 a les 13:37 |
Martín, Guaita i Ruiz, aquest divendres, a la seu del PSC Reus | PSC
"Des del PSC seguim apostant per l’estat del benestar i una nova prova d’això és la derogació de la reforma del PP, que preveia la desvalorització de les pensions i, en conseqüència, més retallades, i amb això el poder adquisitiu de tots els pensionistes queda garantit". D'aquesta manera s'ha expressat, aquest divendres, la diputada reusenca Sandra Guaita, per a qui amb l’aprovació del projecte llei corresponents, les pensions dels jubilats actuals i dels que ara encara són joves "queden més que protegides".

Ara, ha afegit, "cap pensionista haurà de preocupar-se per quant puja la seva pensió, ja que ho farà en relació a l’IPC de l’any anterior". En roda de premsa a la seu reusenca del PSC, ha exposat que "també es milloren i flexibilitzen" els coeficients reductors de la jubilació anticipada, que passen a ser mensuals per adaptar-se "millor" a les necessitats de cada treballador. La comparativa de les pensions del 2017, amb govern del PP, amb les d’enguany, ja amb el govern dels socialistes, és d’un increment mitjà de 97 euros en la pensió de jubilació, de 53 quant a la mitjana de viudetat i de 74 euros de pensió mínima, ha apuntat. En el conjunt de l’any suposa un increment d’uns 1.000 euros de mitjana.

170.000 pensions a la demarcació, 23.000 dels quals a Reus“Aquesta nova llei té un impacte molt important a la nostra demarcació, on hi ha més de 170.000 pensionistes, dels quals més de 23.000 són a Reus”, ha afegit Guaita, qui també ha apuntat que “per tant, són polítiques de Madrid que impacten directament amb la demarcació”.

En aquesta línia, el diputat Joan Ruiz s’ha encarregat de desgranar les dades. D'aquesta manera, ha explicat que de les 10 comarques tarragonines, en quatre se superen els 1.000 euros de pensió de mitjana, en tres s’acosten als 1.000, en dues es passa de 800 i només en queda una amb més de 600 euros. 

Per la seva banda, el portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín, ha reiterat que a la nostra ciutat hi ha 23.227 pensionistes que rebien una aportació mitjana de 1.056 euros a finals de l’any passat. Ara, amb la revalorització de les pensions," els reusencs gaudiran d’increments que poden superar els 1.000 euros. Sort en tenim del govern de l’estat, liderat per Pedro Sánchez, que vetlla per les pensions i per la tercera edat, perquè a l’Ajuntament de Reus i a la Generalitat, aquestes polítiques ni hi són ni les esperem”, ha assegurat.

Martín ha argumentat que “en el cas de la nostra ciutat, veiem un govern municipal que només veu inconvenients a l'hora d'establir una línia d’autobús que connecti directament alguns barris amb l’Hospital, una connectivitat adreçada sobretot a la gent gran que tenen més problemes de mobilitat, però de la qual també se’n pot beneficiar la resta de la ciutadania”. Pel que fa a la Generalitat, "tot i compartir colors amb l’Ajuntament, encara són molts els projectes que esperem que tirin endavant, com és el cas del nou consultori mèdic al barri Gaudí", ha reblat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: