1 de 10
POLÍTICA

Vandellòs i l’Hospitalet rebutja la construcció de nous magatzems de residus nuclears a les centrals

Una imatge del ple del passat dijous | Cedida
per A.C., Reus, Catalunya | 28 de gener de 2022 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat, aquest passat dijous, la moció presentada pels grups municipals del PSC, JxCat, la FIC, Cs i el PP, davant la decisió de construir emmagatzematges per al combustible gastat de les centrals nuclears en les instal·lacions de la central per temps indefinit, amb els vots a favor del PSC, JxCat, la FIC, ERC, Cs i PP; i l’abstenció de la CUP. Els acords es poden consultar en aquest enllaç.

A la sessió plenària també s'ha aprovat, inicialment, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua), per adaptar el seu contingut al nou règim jurídic, amb els vots a favor del PSC, JxCat i Cs; els vots en contra de la FIC i d’ERC i l’abstenció de la CUP i del PP. D’altra banda, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals excepte la CUP, que hi ha votat en contra, es va donar llum verda a la cancel·lació de l’aval que l’Ajuntament va signar l’any 2018 perquè l’empresa municipal Idetsa pogués concertar un préstec de 400.000 euros per ampliar el desplegament de la fibra òptica al municipi.

Rebuig a la moció cupaire en defensa de l'escola catalanaAmb la cancel·lació de l’aval, el volum total del deute viu de l’Ajuntament serà de 0 euros. Igualment, es va aprovar el nomenament d’Estrella Botello com a gerent del Patronat Municipal dels Mitjans de Comunicació, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals. Botello, actualment cap de redacció de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, substituirà en el càrrec al director de la ràdio, Ricard del Amo, que es jubilarà enguany.

Entre algunes de les mocions rebutjades, se'n va desestimar una de la CUP, en defensa del model d'escola catalana al municipi. Va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC, de Cs i del PP; l’abstenció d’ERC i els vots a favor de JxCat, la FIC i la CUP.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: