OBRES I MILLORES

El nou raval de Santa Anna es va perfilant

El tram a tocar de la plaça de Prim llueix ara un paviment d'asfalt polit amb àrids de pedra de color rosa

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 28 de gener de 2022 a les 09:42 |
El raval de Santa Anna, aquest divendres, vist des de la plaça de Prim | MBO
Un cop es va acabar la campanya de Nadal a Reus, les obres al raval de Santa Anna per convertir la via en un espai per a vianants es van tornar a engegar. Dies enrere es van reparar les voreres i al llarg d'aquesta setmana s'han fet tasques de pavimentació.  Aquest, tal com van exposar el batlle, Carles Pellicer, i la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, és "confortable, d'asfalt polit amb àrids de pedra de color rosat per les zones on hi hagin de circular vehicles de manera ocasional".
 

Un detall del paviment Foto: MBO


Els treballs, que van arrencar el passat mes d'octubre de 2021, s'haurien d'enllestir aquests dies (entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Prim). Es van adjudicar a l'empresa Izer Ingenieria y Economia, per un import de 374.650,80 euros.

A posteriori, segons el projecte, s'abordarà el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya, i el carrer de Salvador Espriu.

Una "plaça allargada amb mobiliari urbà"


Pellicer va assenyalar que el projecte del raval de Santa Anna contempla convertir l'espai en una zona de vianants amb el vial en una illa de vianants de plataforma única; "serà una plaça allargada amb la presència d'elements de mobiliari urbà que fomentin l'ús per a la ciutadania a peu, creïn zones d'estada i que, alhora, siguin vestíbul de les botigues i del patrimoni arquitectònic del carrer, i contribueixen a naturalitzar l'entorn amb l'increment d'espais verds", va dir.

Al seu torn, Berasategui va manifestar que "un dels principals atractius" del futur raval és el mobiliari urbà. Els nous elements es configuraran a partir de parklets, uns elements de fusta amb jardineria i plataforma d'estada que "permeten canviar la imatge del vial i generar nous espais de relació". La "qualitat ambiental" també es millorarà amb la instal·lació de làmpades led de baix consum, "més eficients i ecològiques", segons la regidora. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: