EQUIPAMENTS

A punt d’adjudicar-se les obres d’ampliació de la residència El Vilar de la Selva del Camp

Es convoca un curs formatiu per a nous treballadors

per Reusdigital.cat, La Selva del Camp, Catalunya | 27 de gener de 2022 a les 10:17 |
Imatge de la residència El Vilar | Ajuntament de la Selva del Camp
La pròxima ampliació de la residència pública El Vilar de la Selva del Camp va prenent forma, i el pròxim 14 de febrer comença un curs formatiu destinat a totes aquelles persones que optin a treballar a la residència un cop es posin en funcionament les noves places que es crearan. Concretament es tracta d'una formació en atenció sòcio-sanitària per a persones dependents en institucions socials que promouen l'Ajuntament de la Selva i el Servei d'Ocupació de Catalunya. La part més rellevant de la iniciativa, és que forma part del programa Forma i insereix del SOC. Però la realització d'accions formatives és un compromís de contractació per a persones desocupades. Així l'ajuntament es compromet a contractar el 60% de l’alumnat que realitzi el curs amb aprofitament.

D’entrada, l'oferta formativa consta de 15 places i el requisit per participar-hi és que es trobin en situació de desocupació de manera que es contractaria almenys nou persones per a treballar a El Vilar.

En funció de la demanda d'aquest primer curs, hi ha una possibilitat de fer una segona formació amb 15 places més, de les que podrien sortir nou contractes més, amb els quals es cobriria ja la totalitat dels 18 llocs de treball nous que es preveu en crear amb l’ampliació de la residència. La titulació que s’obtingui en aquest curs està arreglada i homologada, de manera que permet treballar en qualsevol centre de persones dependents. “Una de les coses que comporta l’augment de places és que també suposarà un augment de llocs de treball. En principi estem parlant però s’està acabant de valorar entre 15 i 18 llocs de treballs nous i d’aquestes 15 persones, del 60% que acabin el curs amb l’aprofitament, tindran un lloc de treball garantit a la residència amb el contracte inicial com a mínim de sis mesos.

Per altra banda el consistori selvatà, es troba amb ple procediment per tal d’adjudicar les obres d'ampliació de la residència. Després de la primera fase de l’obertura de pliques, els tècnics municipals es troben aquests dies valorant les diferents ofertes presentades i que opten en tirar endavant el projecte. Un cop feta la valoració de cada proposta s’avaluarà l’oferta econòmica i es procedirà a adjudicar la construcció.

El cost total del projecte de l’ampliació de El Vilar se situa entre 2,5 i els 3 milions d'euros i és la principal inversió  del projecte del consistori d’aquest mandat.

El projecte del centre selvatà preveu passar les 55 places actuals a un total de 90, fet que implicarà crear 35 nous llocs per a residents. D'aquestes noves places, una vintena seran públiques que se sumaran les 33 places públiques actuals. Les obres consistiran en aixecar una segona planta sobre l'actual edifici, tal i com ja es va preveure quan es va construir l'equipament l'any 2003. De manera que els treballs no afectaran al servei de la residència ni als del CAP, que els podran mantenir en funcionament mentre duri l’execució.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: