1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

Aquelles tardes a la 2001, la discoteca de l’Hotel Gaudí

Va marcar tota una generació de reusencs

Imatge de la discoteca 2001 | Cedida
per Marià Arbonès, Reus Catalunya | 27 de gener de 2022 a les 09:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arran de la notícia de la venda (o no) de l'Hotel Gaudí, es van recuperar molts records i comentaris de la discoteca 2001, la que fa anys hi havia al soterrani d'aquest edifici hoteler. Per a molts reusencs, la 2001 va suposar la primera visita a una discoteca (o boîte, com s'anomenava abans), a més de ser el lloc d'origen de moltes relacions de parella que després la vida determinaria.

Recordo que hi anava a finals dels anys 70. Havies de pagar l'entrada a l'encarregat de cobrar-la, Francesc Borràs, que t'atenia abans de baixar unes escales per accedir a la sala. L'entrada incloïa una consumició. La discoteca no era gaire gran, i tenia els elements més característics de l'època; això sí, el treball de l'artista Josep Maria Baiges afavoria la decoració.

Eren temps en què les sessions de les discoteques oferien les versions musicals "ràpides", ja m'enteneu, i les "lentes", que anaven bé per ballar acompanyat i relacionar-se (o no), també m'enteneu. Coincidirem que el món de les discoteques ha canviat molt. Em comenta l'Andreu, un amic i exclient habitual de la discoteca 2001, que hi havia un home que vigilava les intimitats de les parelles pels seients amb una pila i, fent ús de la seva competència moral, deia "prou" i trencava el rotllo quan ho considerava oportú. Insisteixo, ens trobem als anys 70 del segle passat.

He pogut saber que un dels discjòqueis de la 2001 era el Jaume Margalló, i també el seu germà l’Eugeni. El Jaume també feia de locutor i disjòquei en la primera etapa de l'FM de Ràdio Popular. La memòria no m'allarga a recordar les cançons que escoltàvem i ballàvem, però segur que eren uns mestres en saber barrejar èxits del moment, d'artistes com ara Donna Summer, Gloria Gaynor, John Paul Young, Miguel Bosé o Chicago, que era el que sonava a la majoria de discoteques d'aquella època. 

Fora de la pista, a la barra del bar, eren freqüents els combinats dels anys 70 i 80, com el lugumba, el tornavís o el semàfor, ara ja desapareguts. Mescles meloses i amb més alcohol que criteri que, des de la distància, ja no ens sonen apetibles, però ens desperten records.

Tot un luxe, la vella discoteca 2001, al centre de la ciutat.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: