1 de 10
BROSSA

El porta a porta i els contenidors intel·ligents disparen el reciclatge a la Conca de Barberà

La comarca recicla més del 80% de la brossa, prop del doble que la mitjana catalana

Un camió recollint les deixalles a la Conca de Barberà. | Consell Comarcal de la Conca de Barberà.
per Nació Tarragona, Tarragona | 27 de gener de 2022 a les 09:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la Conca de Barberà es va posar en marxa, al mes d'octubre del 2020, la recollida de deixalles porta a porta i amb contenidors intel·ligents, un servei que es va consolidar durant l'any passat. Amb aquest sistema la comarca va aconseguir l'any passat que es recicli un 80,20% de la brossa, superant i gairebé doblant la mitjana catalana que és del 45,91%.

En els últims tres anys, el reciclatge als 22 municipis de la Conca de Barberà ha augmentat un 27,69%. Vilaverd va reciclar el 88,91% de les deixalles. Enguany es proposa mantenir el nivell de recollida selectiva, incentivant als municipis de la comarca que estan per sota de la mitjana i resolent aquelles incidències que es produeixen en alguns punts d'emergència.

La recollida porta a porta es va instaurar als municipis de Barberà de la Conca, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vimbodí i Poblet, Montblanc i Vilaverd i el de recollida en contenidors tancats o intel·ligents es va implementar a la resta de municipis.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: