SOCIETAT

La cooperativa les Abelles vol impulsar un projecte adreçat a adolescents amb diversitat funcional

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de gener de 2022 a les 08:00 |
La línia de treball que es planteja des de les Abelles s'adreça a adolescents i joves amb diversitat funcional | Freepik
La cooperativa de cures les Abelles, presentada en societat ja fa uns mesos, es va posar en marxa el passat mes d'octubre. Dues de les seves components, Fátima Peña i Liliana Ramírez, n'han fet balanç a l'espai Carrer Major, que s'emet a LANOVA Ràdio de Reus, i en què intervenen altres emissores locals del Camp. 

Tres eixos d'accióPresidenta del consell rector i secretària d'aquest, respectivament, Peña i Ramírez han exposat que el servei que presten a les Abelles s'articula a partir de tres eixos: l'atenció a la gent gran, a la infància i a les famílies, i el suport auxiliar a la llar. A l'hora de comentar la tasca de la cooperativa en aquesta etapa, exposen que "hi ha demanda" als seus serveis i que, en conseqüència, l'objectiu per al 2022 és "fer créixer i consolidar" l'entitat. 
 

Les integrants de les Abelles, als estudis de LANOVA Ràdio de Reus Foto: LANOVA Ràdio de Reus


Tot i el context sanitari per la pandèmia, les Abelles han pogut iniciar el seu camí. De fet, les afectacions per la covid-19 han estat "cruels" a nivell social, però han generat "la necessitat" de prestar serveis d'atenció i cura. La cooperativa la formen dones "de diversos àmbits i orígens", unides per la voluntat de regularitzar les seves respectives situacions laborals, i que ha comptat amb el suport formatiu del consistori reusenc. 

L'organització internaEn aquest sentit, el procés de formació s'ha allargat ben bé un any i mig, "per més que les dones que som a les Abelles ja fóssim emprenedores". Quant a l'organització interna, el col·lectiu s'articula amb 11 socis (tres dels quals, homes) de procedències diferents. D'aquests 11, ara per ara n'hi ha un parell de col·laboradors, i d'altres anomenats no productius, que són a l'oficina fent tasques administratives. Hi ha oberta una borsa de treball, ja que les sol·licituds de servei "van en augment". 

Quant als nous projectes i línies d'acció, Peña i Ramírez avancen que en l'àmbit de la infància i les famílies es treballarà amb grups d'adolescents amb diversitat funcional "d'entre 14 i 22 anys" amb la finalitat d'establir un espai que serà obert a voluntaris, o a alumnes de centres formatius en pràctiques. 

Recupereu la intervenció de les representants de la cooperativa les Abelles al programa Carrer Major
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: