SOCIETAT

Vila-seca presenta la seva targeta ciutadana

Permetrà la utilització de diversos serveis municipals

per A.C., Reus, Catalunya | 26 de gener de 2022 a les 13:27 |
Presentació de la targeta ciutadana de Vila-seca | Cedida
S’ha presentat en roda de premsa VilaCard, la nova targeta ciutadana que ha posat en funcionament l’Ajuntament de Vila-seca. Juntament amb aquesta targeta, també s’ha presentat la VilaCard JOVE, una versió per als més joves adreçada als menors de 30 anys. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde, Pere Segura, i la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid.

Aquesta targeta permetrà la utilització de diversos serveis municipals a tots els veïns del municipi, com ara el transport públic municipal o l’accés al Castell de Vila-seca. Més endavant, s’aniran incorporant altres prestacions. Segura ha explicat que es tracta d’una targeta que “vol facilitar la vida als ciutadans” i, en aquest sentit ha afegit que “té la voluntat de generar un lligam amb els veïns i veïnes de Vila-seca”.

A aquest "sentiment de pertinença" també s’hi ha referit la regidora Cristina Cid, comentant que “no només es tracta d’un simple carnet, sinó que enfoca els vila-secans al concepte d'Smart City”. De fet, VilaCard és un projecte "pioner" en serveis a la ciutadania amb l’ús de tecnologies capdavanteres com ara les tecnologies Blockchain i Seeketing, a més de la posta en servei del Pineda Xat en directe, disponible en horari d’atenció de l’Ajuntament per tal de resoldre els dubtes.

Per tal de sol·licitar-la, és necessari disposar d’un DNI-NIE no caducat, una targeta bancària de pagament i tenir actualitzades les dades del domicili que consta al Padró Municipal d’Habitants, ja que aquesta targeta s’enviarà al cap d’uns dies directament al domicili. Per activar-la, el cost serà de 5 euros i, en el cas de pèrdua o renovació el seu cost serà d’1 euro. Es podrà obtenir a través de dues vies: telemàticament, a vilacard.vila-seca.cat i presencialment, al Punt d’Informació Juvenil de Vila-seca, al Centre Cívic i Cultural de la Pineda i al Centre Cívic i Cultural de la Plana. Prèviament però, caldrà demanar cita a seuelectronica.vila-seca.cat.

Per tal de donar a conèixer la nova targeta ciutadana VilaCard, l’Ajuntament ha editat el següent vídeo informatiu: 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: