1 de 10
EXPOSICIONS

«Orgull de ciutat»

L'exposició del Reus de les sis copes es pot gaudir a través d'una sèrie de visites comentades previstes per l'organització

Navais, el passat dissabte, durant la visita comentada a l'exposició del Reus de les sis copes | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 26 de gener de 2022 a les 12:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja fa uns dies que es va inaugurar, al museu del raval de Santa Anna, la mostra dedicada al Reus de les sis copes, rei de l'hoquei patins europeu i mundial durant les dècades dels anys 60 i 70. Els organitzadors han previst, a més, una sèrie de visites comentades per tal de difondre com es va gestar un projecte en què més enllà dels mèrits esportius del club roig-i-negre també és rellevant el valor social que els seus èxits van tenir per als veïns. 

Homenatge als PlomsLa primera de les visites va tenir lloc el passat dissabte al matí, i va anar a càrrec dels impulsors de l'exposició, Xavier Guix i Joan Navais. Tots dos van comentar curiositats dels objectes que s'hi poden veure, tot apuntant de passada que arran de la inauguració hi ha hagut famílies dels jugadors de l'època que hi volen contribuir tot cedint-ne alguns més. 

És igualment destacable el fet que si bé el gran reclam de la mostra és el triomfant Reus Deportiu de Joan Sabater, a la mostra hi ha un espai per als Ploms, l'entitat pionera en la promoció de l'hoquei a la nostra ciutat. De fet, una de les joies que llueixen ara al museu és la Copa d'Espanya que l'equip albinegre va guanyar fa precisament 75 anys

"Un grup d'amics dins i fora de la pista"En les seves intervencions, Guix i Navais es van centrar en el paper que el Reus Deportiu va tenir com a l'hora d'il·lusionar la ciutat i, per extensió, el territori. Eren anys de dictadura, no hi havia grans actes a excepció de les festes majors i de la Setmana Santa, i l'equip va aconseguir que els aficionats celebressin els seus èxits al carrer. La notorietat de Sabater i companyia va ser molt gran, fet que els va convertir en protagonistes a les pàgines dels diaris, i fins i tot al NO-DO de l'època. Per tot plegat, segons Navais, va esdevenir cert sentiment de "comunitat", de pertinença. De cop, Reus era notícia arreu. "L'equip va ser un motiu per presumir d'orgull de ciutat", va assenyalar l'historiador. 

En clau esportiva, la mostra recupera audioviuals de partits del Reus, fotografies, cartells, samarretes, i altre material, com banderins, estics, o botes. Guix va voler posar de manifest la importància de les gestes de l'equip, al qual va descriure com "un grup d'amics dins i fora de la pista". Passat roig-i-negre per construir un futur d'il·lusió. 

Hi ha més visites comentades previstes. Podeu demanar el vostre tiquet aquí.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: