1 de 10
AIGUA

Adjudicades les obres de la nova depuradora de Puigpelat

Compta amb una inversió propera als 3 milions d'euros

Exemple del tractament natural (rizocompostatge) que s'emprarà per al tractament dels fangs. | Generalitat de Catalunya.
per Nació Tarragona, Tarragona | 26 de gener de 2022 a les 12:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte per a construir una nova depuradora en el municipi de Puigpelat, a la comarca de l’Alt Camp. La inversió prevista és propera als 3 milions d’euros i inclou la construcció de la planta i el seu funcionament durant un any (posteriorment es licitarà l’explotació del servei per concurrència pública).

Els treballs tindran una durada de 10 mesos i consistiran en la construcció d'una depuradora biològica, amb aireació perllongada per a l'eliminació de la matèria orgànica i de nutrients, amb capacitat per tractar 300 m3/dia, equivalent a una població de 1.500 habitants. A més, també es disposarà d'espai per poder ampliar la planta en el futur.

L’estació depuradora tindrà la funció de tractar les aigües residuals generades en el nucli urbà de Puigpelat i en el futur als nuclis de la Sínia i els Arcs, i aportarà les aigües ja depurades al torrent dels Caus (conca del riu Francolí).

Pel que fa al tractament dels fangs resultants del procés de depuració, aquest es durà a terme mitjançant un sistema de tractament natural amb llits macròfits (rizocompostatge), que permet una gestió dels fangs més sostenible i requereix d’un manteniment mínim.

Actualment hi ha 536 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa la comarca de l’Alt Camp, hi ha sis depuradores en servei que donen servei a més del 72% de la població de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: