GASTRONOMIA

El calendari gastronòmic de Cambrils incorpora el primer concurs de tapes de la Costa Daurada i l'Ebre

L'11 de febrer arriben les 17es jornades gastronòmiques de la Galera i la Cuina Marinera

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 25 de gener de 2022 a les 16:01 |
Imatge d'arxiu d'una de les activitats de les jornades del calendari gastronòmic de Cambrils | Cambrils.cat
Les galeres, les carxofes, el romesco, les tapes, el vi, l'oli i els fideus rossos seran els protagonistes de les vuit campanyes gastronòmiques que se celebraran a Cambrils aquest 2022 "amb l'objectiu de promocionar els productes de proximitat de la terra i del mar, reforçar la capitalitat gastronòmica i atraure visitants durant tot l'any", segons l'alcalde, Oliver Klein.

Aquest i la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, i el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, acompanyats pel representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Xavier Martí, i el gerent de la Cooperativa Agrícola, Fernado Sarasa, han presentat el calendari de sobretaula que recull totes aquestes jornades gastronòmiques "per promocionar-les en diferents àmbits".

Al febrer, les jornades de la Galera



La novetat d'aquest 2022 és la incorporació del primer concurs de Tapes de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, que es durà a terme del 23 al 25 de maig i estarà lligat a la 10a Mar de Tapes que se celebrà al juny. Aquest nou esdeveniment gastronòmic, que inclourà showcookings i xerrades professionals entorn al món de les tapes, compta amb la col·laboració de l'Associació d'Empresaris de l'Hoteleria de Tarragona i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils. El guanyador serà el representant del territori al concurs estatal de tapes de Valladolid, al mes de novembre.

El calendari arrencarà aquest 11 de febrer amb les 17es jornades gastronòmiques de la Galera i la Cuina Marinera i s'acabarà al novembre amb els fideus rossos. A més, a banda de les campanyes que recull el calendari, enguany se celebra la Biennal d'Art Gastronòmic, que programarà diverses activitats que combinen l'art i la gastronomia i culminarà amb el lliurament de premis del 27 de novembre. Aquest és el vuitè any que s'edita el calendari de sobretaula, dissenyat des del mateix Patronat de Turisme per Vadim Koryagin. En total, se n'han imprès 3.000 unitats, que es faran arribar als restaurants participants, a totes les fires on hi hagi presència de Cambrils, a les 20 oficines estatals de turisme a Europa i els 12 Centres de Promoció Turística de Catalunya que hi ha a diferents capitals d'Europa (8), Àsia (dos) i Amèrica (dos). L'objectiu és "donar visibilitat" a la marca Cambrils Gastronomia.
 

Els esdeveniments previstos del calendari gastronòmic de Cambrils d'enguany Foto: Cambrils.cat


Durant la roda de premsa de presentació del calendari, els organitzadors han destacat que la gastronomia de Cambrils "compta amb un patrimoni intangible que es manté gràcies als pescadors, agricultors, empresaris de restauració i xefs que converteixen un àpat en una experiència sensorial".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: