DIVULGACIÓ

Aigües de Reus porta a les escoles un joc sobre la complexitat del sistema de sanejament de la ciutat

El joc s'adreça a canalla d'infantil i primària | Reus.cat
per A.C., Reus, Catalunya | 25 de gener de 2022 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El taller itinerant Els carrers de l’aigua ha iniciat el seu camí per les escoles. Es tracta d’una nova proposta pedagògica d’Aigües de Reus, que porta els nens i nenes d’educació infantil i primària a descobrir el sistema de transport i gestió de l’aigua de la ciutat. Alhora, el taller és una reflexió sobre la importància de tenir cura de la xarxa de clavegueram.

Aquesta activitat pedagògica s’ofereix a totes les escoles de la ciutat, perquè puguin programar-la al llarg de tot el curs. El taller és la principal novetat de les activitats pedagògiques que habitualment ofereix Aigües de Reus. En síntesi, el taller porta els nens i nenes a endinsar-se en la complexitat del sistema de canonades que segueixen el traçat urbà de la ciutat i que fan possible que l’aigua arribi a les llars.

És per això que se’ls convida a entrar “al magatzem de les aigües”, on poden fer construccions amb canonades de joguina. Aquesta activitat permet que els més petits (l’alumnat d’infantil) juguin lliurement a partir de vàries caixes amb jocs de canonades, que a manera de trencaclosques, han de muntar sobre la moqueta de carrers d’una ciutat. A l’alumnat de Primària, en canvi, la proposta és a participar d’un joc de construcció de canonades sobre un plànol real de Reus, i a superar reptes com ara: “Com portaries l’aigua des de la Boca de la Mina fins a la plaça del Mercadal?”.

Els centres educatius interessats en aquestes activitats pedagògiques al llarg del present curs acadèmic, cal que contactin amb Aigües de Reus a través de la seva pàgina web www.aiguesdereus.cat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: