POLÍTICA

El PSC celebra un debat sobre els drets dels animals

Hi intervenen la diputada Sandra Guaita, la regidora Carmina Pozuelo i l'activista Anna Carbonell

Una imatge prèvia a l'acte del PSC | PSC Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 de gener de 2022 a les 09:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del PSC Reus ha celebrat, aquest passat vespre de dilluns, una jornada de debat sobre els drets dels animals, després que a finals de l’any passat el govern de Pedro Sánchez modifiqués el dret civil per atorgar més drets als animals. “Els animals són les víctimes més vulnerables del sistema en l’actualitat, perquè pateixen maltractament i explotació”, ha exclamat Anna Carbonell, activista i assessora experta en Dret Animal, una de les ponents de l’acte, juntament amb la diputada del PSC al Congrés dels Diputats, Sandra Guaita, qui s’ha encarregat de desgranar el que suposa aquesta modificació de l’ordenança: “L’objectiu final és que els animals no siguin maltractats”, ha dit.

El debat ha estat conduït per la regidora del PSC Carmina Pozuelo. “La realitat és dura i les persones que treballem pels seus drets i per fer justícia som molt conscients que encara hi ha molt camí per recórrer”, ha apuntat Carbonell, qui ha afegit que “canviar la legislació és molt important, però cal fer més canvis per millorar en aquest àmbit”.

En aquesta línia, l’activista i assessora en dret animal ha recordat que “és necessari que des de la perspectiva jurídica i política se segueixi avançant i molt, perquè això s’acabarà impregnant a nivell social i hi haurà un punt en què es respectaran els drets dels animals i es diluiran les accions de maltractament”.

Aquest canvi afecta directament als gossos, gats i les fures, però en cas que algun jutge ho decreti, també es podran tenir en compte altres animals que puguin trobar-se en domicilis, i el que comporta "és que deixa de considerar els animals com a objectes per ser éssers amb sentiments", s'ha apuntat al debat.

Pozuelo ha tancat l’acte tot destacant que “hem presentat diverses mocions i precs al plenari per millorar les zones d’esbarjo dels animals i també perquè aquests puguin entrar al transport públic, iniciatives que estan costant molt, però des de l’oposició seguirem treballant perquè Reus sigui una ciutat millor per als animals”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: