1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

El Morell impulsa unes ajudes al lloguer per al jovent del municipi

Les podran demanar persones d’entre 18 i 34 anys empadronades al poble

Els ajuts per a joves són per al lloguer del pis | ND
per J.M., Reus, Catalunya | 24 de gener de 2022 a les 16:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fomentar l'accés a l’habitatge és l'objectiu que les regidories de Benestar social i Joventut de l’Ajuntament del Morell volen assolir amb la concessió d'ajudes a les persones joves per al pagament del lloguer de l’habitatge habitual. “Des de l’Ajuntament som molt conscients de les dificultats que té el jovent a l’hora d’accedir a un habitatge, i és per això que hem posat en marxa aquestes ajudes malgrat que les competències en matèria d’habitatge no són dels consistoris, sinó de la Generalitat”, ha dit la regidora de Benestar social, M. Jesús Valldosera. “Volem que les persones joves tinguin oportunitats de lloguer al nostre poble i que, en conseqüència, no hagin de marxar a viure a altres municipis”, ha apuntat la regidora de Joventut, Rosa M. Sánchez.

Unes subvencions que podran demanar persones d’entre 18 i 34 anys empadronades al Morell des de fa, com a mínim, tres anys. Pel que fa al contracte de lloguer de l’habitatge, haurà de fer referència al domicili habitual, amb una renda d’entre 200 i 700 euros mensuals, i tenir una durada mínima d’un any. També caldrà presentar una sèrie de documentació, com són el DNI, NIE o passaport, el volant del padró municipal, una còpia del contracte de lloguer i, si cal, una acreditació del grau de discapacitat física o psíquica reconeguda d’algun o alguns membres de la unitat de convivència, del títol de família nombrosa o família monoparental o acollidora.

Així mateix, les persones inactives hauran de facilitar un certificat de prestacions, un certificat de beneficiari de prestació social i la vida laboral, mentre que les persones actives hauran d’aportar la declaració de la renda, un certificat d’imputacions d’Hisenda i, també, la vida laboral. Les sol·licituds es poden presentar fins al 9 de febrer a l’OMAC, l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, o a través de la seu electrònica.

Un cop aprovades, es procedirà a la subvenció de fins a 130 euros del pagament mensual de lloguer, amb un màxim de 24 mensualitats, és a dir, durant dos anys.
Participació