PATRIMONI

Comença l'excavació d'un mur romà associat al temple d'August a Tarragona

Els treballs al solar del carrer Sant Llorenç ja han començat i tenen una durada de dos mesos

per Nació Tarragona, Tarragona | 24 de gener de 2022 a les 13:57 |
Els treballs al solar del carrer Sant Llorenç, en un mur romà | Ajuntament de Tarragona
El passat dilluns 17 de gener van iniciar els treballs del projecte de restauració del mur romà d'opus vittatum ubicat a l'interior del solar municipal del carrer de Sant Llorenç, número 10, a Tarragona. Aquest projecte preveu una actuació de sanejament i consolidació dels paraments del mur romà; que consisteix en la retirada del morters i elements afegits en èpoques posteriors, que distorsionen la seva lectura i perjudiquen la seva conservació, neteja de fongs i herbes, tractament d'esquerdes, impermeabilització i consolidació.

El projecte és un primer pas en el conjunt d'actuacions que es realitzaran en el solar per tal d'adequar-lo i donar-li un nou ús, integrant i posant en valor les restes arqueològiques que s'hi ubiquen. Segons els estudis, el mur que es restaurarà, s'associa a una part de la paret de reforç de tancament del recinte de culte, és a dir, de la plaça que encerclava el temple d'August.  

Els treballs tenen un durada prevista de dos mesos i han estat adjudicats a l'empresa Arcovaleno Restauro S.L per un import de 25.300,39 euros IVA exclòs.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: