OPINIÓ

Una vida dedicada a la dansa

per Carles Pellicer, Reus, Catalunya | 24 de gener de 2022 a les 12:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El seu nom està indissolublement lligat a la dansa i a la ciutat de Reus. Com el de la seva estimada Roseta Mauri, una artista internacional que ella sempre va reivindicar i que va inspirar molts dels seus projectes.

Al capdavant de tots, amb la seva germana Roser, el de l’Escola Artis, una escola de dansa que en uns anys encara grisos va posar llum i ambició a l’ensopit panorama cultural de la ciutat. Per l’Escola Artis van passar, al llarg dels anys, diferents generacions de ballarins i ballarines, alguns dels quals van continuar la seva carrera professional més enllà de la ciutat.

A l’escalf de l’escola es va anar definint també un públic cada cop més atent i interessat per la que, malauradament, encara avui és la germana petita de les arts escèniques. El paper destacat que Reus ha tingut i té encara en la promoció de la dansa i l’acostament del seu llenguatge als principals escenaris artístics, amb iniciatives com el Premi Internacional Roseta Mauri, es deu, en bona mesura, a la tasca incansable d’Enriqueta Prats.

Avui li diem adéu, recordant aquesta aportació i també el seu compromís i l’estima que va demostrar sempre per la seva ciutat. Voldria recordar com a exemple que el 2018 va fer donació a l’Arxiu municipal de prop de 500 documents sobre Roseta Mauri que havia anat aplegant als llarg dels anys.

Pregonera de la Festa Major de Sant Pere el 1997, la recordarem sempre per la seva vitalitat, el seu entusiasme i la seva determinació a mirar endavant, i per la vàlua d’un llegat que ens serà sempre proper dalt d’un escenari on la dansa ens mostri la bellesa dels seus moviments. Gràcies, Enriqueta.

Carles Pellicer i Punyed és l'alcalde de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: