ART

Albert Arnavat posa llum a la formació de Fortuny i els seus primers anys a Reus

L'historiador presenta a Reus un llibre dedicat a la figura del pintor

per M.B., Reus, Catalunya | 25 de gener de 2022 a les 08:00 |
Marià Fortuny | CAGP/Iberfoto
La Biblioteca Central Xavier Amorós acollirà aquest divendres 28 de gener, a les 7 de la tarda, la presentació del llibre Fortuny i Reus. La construcció d’un mite 1838-2013, d’Albert Arnavat, que anirà a càrrec de Carlos González López, historiador de l’art i Académico C de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando.

La nova publicació, de Viena Edicions, se centra principalment en l’etapa de formació i els primers anys a Reus de Marià Fortuny Marsal (Reus, 1838 – Roma, 1874), el pintor més reconegut de l’art vuitcentista català, així com en la relació que va mantenir en aquest període amb la seva ciutat natal, aspectes molt poc tractats per la historiografia sobre l’artista.

El volum dona a conèixer un gran nombre de notícies inèdites (com la seva primera exposició) i fa una revisió exhaustiva de la relació de l’artista amb Reus, des que va néixer fins a la commemoració del 175è aniversari del seu natalici (el 2013), que resulta fonamental per resseguir la trajectòria de Fortuny i la construcció de la seva imatge llegendària.

Història i imatgeL'autor del llibre és docent investigador titular a la Universidad Técnica del Norte (IBarra, Equador). El reusenc és Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i ha estat professor a la URV de Tarragona. Especialista en investigació històrica i en comissariat d'exposicions, les seves línies de recerca abasten les relacions de la història i la imatge, la publicitat i el disseny gràfic. Els resultats dels seus projectes de recerca han estat publicats en llibres i revistes especialitzades.

Ha col·laborat amb museus i altres institucions culturals i ha format part d'equips interdisciplinaris de recerca de diverses universitats europees i americanes. Albert Arnavat té més de 50 títols publicats en solitari o col·lectivament referents a diferents aspectes d'història local, així com a diverses institucions.

També sobre aspectes socials i artístics. Tota la seva bibliografia es pot consultar a la Biblioteca Central Xavir Amorós i a la Biblioteca Pere anguera.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: