SALUT MENTAL

L'institut Pere Mata recapta més de 9.000 euros per a «La Marató»

Persones usuàries dels diferents dispositius de salut mental han elaborat obres d'art i altres objectes per a aconseguir donacions

Una imatge d'un dels actes | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de gener de 2022 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital Universitari institut Pere Mata ha recaptat un total de 9.316,76 euros per a la Marató, mitjançant les diferents activitats desenvolupades per persones usuàries dels diversos serveis de salut mental del Camp de Tarragona.

El director gerent de l'HU Institut Pere Mata, Francesc X. Arrufat, ha agraït la col·laboració de totes les persones usuàries, dels professionals i del conjunt de la ciutadania, ja que tots plegats han fet possible un important gruix d'activitats en favor de la recerca per la salut mental. Totes les activitats han contribuït en major o menor grau a aconseguir aquesta recaptació.

Entre aquests destaca, amb 5.000 euros, el Taller d'elaboració de grulles de la Unitat de Rehabilitació (URH) i de l'Hospital de Dia d'Adults de Reus, que van crear 4.000 i 1.000 grulles respectivament per a la Fundació MGC, que n'ha fet la donació econòmica esmentada. Per altra banda, en la caminada organitzada conjuntament amb Reus Esport i Lleure el 12 de desembre, amb gairebé 1.000 persones inscrites, l'HU Institut Pere Mata va recaptar 1.185 euros, i es va donar a conèixer el projecte solidari Rodamón de l'Hospital de Dia d'Adults de Reus, que van vendre bicicletes de segona mà recuperades mitjançant aquesta iniciativa.

Per la seva banda, el Centre Sociosanitari Monterols ha aportat 605 euros pels clauers i elements decoratius de Nadal elaborats des del centre. Altres activitats fetes que han contribuït a aconseguir donacions són: creació d'obres d'art (pintures, escultures), que han estat exposades i amb possibilitat de ser adquirides a la sala Santa Llúcia i al passeig de Sunyer de Reus, i a la Biblioteca Municipal del Vendrell, punts de llibre realitzats per persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Reus, que es podien aconseguir a les biblioteques municipals de Reus.

Paral·lelament es van organitzar dues xerrades informatives i tallers divulgatius per a tota la família a Tarragona, el 17 de desembre, i a Reus, el 18 de desembre, per difondre la recerca local realitzada amb finançament de la Marató i l'impacte dels seus resultats a nivell global. I com a gran cloenda, el mateix dia de la Marató, el passat 19 de desembre, es va celebrar una activitat festiva al jardí del Pavelló dels distingits, amb els Gegants del Pere Mata i els de Reus, els Xiquets de Reus i el grup de gospel Sintònics.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: