1 de 10
DEFUNCIONS

Es mor la ballarina i professora Enriqueta Prats

Va ser la fundadora de l’Escola Artis de dansa

Enriqueta Prats | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de gener de 2022 a les 12:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge s’ha conegut la notícia de la mort de la ballarina i professora Enriqueta Prats. Nascuda a Reus, l’any 1928, va destacar per la seva àmplia dedicació en la formació de la dansa. L’any 1947 va fundar l’Escola Artis, la primera escola de dansa de Reus i una de les primeres de la demarcació. L’escola va començar impartint classes a una vintena d’alumnes i amb el temps va anar ampliant el nombre de modalitats i de l'alumnat. L’Enriqueta, juntament amb la seva germana Roser, van inculcar la passió per la dansa a moltes generacions d’alumnes.

Enriqueta Prats va començar a estudiar dansa amb Consol Güell i va continuar amb Ivone Attènelle i Joan Tena. Va fer recerca sobre la ballarina Roseta Mauri, la figura de la qual va posar en valor i en va recuperar la seva memòria i trajectòria professional. L’any 2017 va ser guardonada amb el premi a la trajectòria en el món de la Dansa Roseta Mauri i un any després, el 2018, va fer donació del seu fons personal –més de 400 documents- a l’Ajuntament de Reus.

Vinculada sempre amb moviments cristians, va ser catequista de la parròquia de la Puríssima Sang i cofundadora, l'any 2003, del Grup Joan XXIII, col·lectiu de pregària, reflexió i opinió sobre l'Església i la societat, sempre des d'una mirada progressista i arrelada a la ciutat i al país.


 
També hauries de llegir
Fa 240 setmanes

Rere els passos de la ballarina Enriqueta Prats

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: