POLÍTICA

Reus demanarà al Congrés una comissió d'investigació de les declaracions de Villarejo

És un acord adoptat a la junta de portaveus dels grups municipals representats al ple

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 21 de gener de 2022 a les 09:18 |
Detall de l'Ajuntament de Reus | Reus.cat
La junta de portaveus ha aprovat una proposta de resolució relativa a les declaracions, en seu judicial, de l'excomissari  José Manuel Villarejo sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils de 2017. Al començament del ple municipal d'aquest divendres (en directe, a Reusdigital.cat), el batlle, Carles Pellicer, ha exposat que el text conté tres punts principals d'acord, el primer dels quals passa per instar el Congrés dels Diputats a crear una comissió d'investigació de les declaracions de Villarejo per estudiar les "possibles relacions" entre l'imam de Ripoll i el CNI.

El segon demana també a la Fiscalia que investigui la intervenció de l'excomissari i, el tercer, demana a l'estat que desclassifiqui els documents que pugui tenir de Villarejo i que "estiguin relacionats" amb els atacs del 17-A. També proposa, en un quart punt, que es reconegui la tasca dels cossos de seguretat i d'emergències, i en un cinquè que es dignifiqui la memòria dels difunts. 

El regidor no adscrit, Raúl Meléndez, ha apuntat el seu suport als punts quatre i cinc. Des de Cs, Débora García ha assenyalat que no vol contribuir a la "teoria de la conspiració", i ha matisat igualment el seu suport als punts quatre i cinc. Els socialistes han votat de la mateixa manera. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: