1 de 10
PORT TARRAGONA

El Port Tarragona inicia la seva primera ruta ferroviària regular multiclient

Uneix Tarragona amb Andalusia i viceversa, un mínim de dos cops per setmana

La línia funciona des d'aquesta setmana | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de gener de 2022 a les 16:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Port Tarragona ha iniciat aquest dijous el primer servei ferroviari regular multiclient TECO (tren exprés de contenidors) en les seves instal·lacions. Es tracta d’una connexió que uneix Tarragona amb Andalusia i viceversa un mínim de dos cops per setmana, amb parades a Córdoba (El Higuerón), Sevilla (La Negrilla) i San Roque (Cádiz), amb un temps de trànsit de 24 hores.

Les arribades es produiran dilluns i dimecres/dijous i les sortides el mateix dilluns i dijous al matí. Puntualment, d’acord amb la demanda, es faran tres sortides setmanals. Aquest primer comboi té una llargada de 550 metres i ha transportat un total de 1.500 tones de mercaderia. Aquest nou servei és explotat per l’empresa de transport Multirail, que s’encarrega de la comercialització i captació de clients, traccionat per Captrain, mentre que Transpaís realitzarà la càrrega i descàrrega dels contenidors a la PortTarragona Terminal La Boella.

Al ser un comboi multiclient qualsevol empresa interessada podrà fer-ne ús independent de si es tracta de tràfic purament continental o amb component marítima. El canvi d’ubicació del servei ferroviari, que fins ara s’operava a la terminal d’Entrevies, permetrà una millor gestió de les mercaderies, en disposar de més espai, i també facilitarà la configuració de combois més llargs, així com un potencial increment de freqüències i la compatibilització amb els tràfics portuaris regulars ja existents
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: