OBRES I MILLORES

Restauren l'escala de servei de la Casa Navàs de Reus

Els treballs són per reforça un tram de sostre de la planta baixa, canviar el parallamps i arranjar els paraments interiors i de la coberta

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de gener de 2022 a les 12:21 |
Les obres ja són en marxa | Cedida
La Casa Navàs de Reus ha començat, aquesta setmana, les feines de rehabilitació i manteniment de l’escala de servei. Les obres es duen a terme per "aturar i evitar la degradació" provocada principalment per les humitats i les filtracions d’aigua, segons s'ha apuntat aquest migdia de dijous, en un comunicat. S’aprofitarà la intervenció per reforçar un tram de sostre de la planta baixa, canviar el parallamps existent que ha quedat "obsolet" i arranjar i consolidar els paraments interiors i de la coberta de les escales.

Treballs enllestits per Setmana SantaDurant el temps que durin les obres no es podrà accedir a la segona planta de la Casa Navàs, i per això s’ha hagut de modificar el recorregut de les visites guiades i ajornar totes les visites especials fins a la primavera. Els treballs a l’escala de servei es van iniciar el passat dilluns, amb la instal·lació d’una bastida a l’escala de servei; es preveu que durin tres mesos.

L’objectiu, s'ha explicat, és que tots els treballs hagin finalitzat abans de Setmana Santa, l’època en què comença l’activitat turística més intensa a la ciutat. Des de la Casa Navàs s'ha volgut indicar que es redactarà una memòria detallada dels tractaments, les metodologies i els materials emprats durant les obres, així com també s’indicaran els llocs on han estat aplicats. La memòria inclourà un reportatge fotogràfic complet (abans, durant i després de la intervenció) i la documentació gràfica dels tractaments aplicats mitjançant cartografies. 

Canvis en les visitesAquests treballs de rehabilitació i manteniment tindran un "efecte directe" sobre les visites de la Casa Navàs, ja que mentre durin les obres no es podrà accedir a la segona planta. Durant aquest temps, en lloc d’accedir a la planta del servei els visitants descobriran tots els detalls de l’antiga botiga tèxtil situada als baixos de la casa.

Es mantenen, per tant, les visites guiades de dilluns a diumenge i les Visites Vermut dels dissabtes i diumenges a les 12 i a la 1 del migdia. Per tal de preservar l’essència de totes les visites a la Casa Navàs, temporalment no es faran Visites Teatralitzades, Visites Fotogràfiques i Nits Modernistes.

Aquestes visites especials es reprendran una vegada acabin les obres, coincidint amb les festes de Setmana Santa. De fet, totes aquestes activitats ja estan calendaritzades i ja se’n poden comprar les entrades al web i a la porta de la mateixa casa.
 

Les obres inclouen treballs a la coberta Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: