1 de 10
POLÍTICA

En marxa un espai de la Diputació amb informació per als ens locals sobre els «Next Generation»

Captura del web informatiu | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de gener de 2022 a les 11:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona ha posat en marxa un nou espai al seu lloc web per tal que els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació pugin obtenir informació actualitzada sobre les diferents convocatòries que es vagin obrint dels fons Next generation. L'espai, que porta per nom Next Generation info-ens locals, selecciona, aglutina i unifica tot un seguit d'informació que pot ser d'utilitat a l'hora de valorar la idoneïtat d'una iniciativa per a acollir-se a aquest finançament europeu. Accedint a www.dipta.cat/temes/ens-locals/next-generation-info, els ens locals de la demarcació poden trobar informació general sobre què són els fons Next Generation, enllaços a les diferents convocatòries que s'obren, les darreres notícies relacionades i les preguntes més freqüents que es poden fer.

La Diputacó disposa d'una oficina tècnica específica per al seu seguiment, des d'on es gestiona tota la informació que es trasllada a l'espai web. Fins al moment, des de l'Oficina Tècnica s'ha realitzat assessorament i detecció de possibles propostes susceptibles de ser finançades pels Next Generation a diversos municipis de la demarcació en el marc de convocatòries com la de Turisme Sostenible, a la qual la demarcació de Tarragona va presentar un total de 25 projectes. D'aquests, cinc van ser escollits per entrar a formar part dels plans de sostenibilitat turística 2021-2023 del Minsterio de Comercio y Turismo, aconseguint així 20 milions d'euros de finançament dels Next Generation.

D'aquests, 5 milions s'adreçaran a l'ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán, un projecte liderat des de la Diputació de Tarragona en col·laboració amb els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. També en l'àmbit del turisme s'han presentat propostes a la línia d'ajudes adreçades a l'enfortiment de l'activitat comercial en zones turístiques i es mantenen contactes amb diverses associacions professionals del sector per a identificar oportunitats. A més, actualment s'està fent acompanyament als municipis petits de la demarcació per tal de desenvolupar projectes relacionats amb la transició energètica amb l'objectiu d'aprofitar els recursos derivats d'una línia d'ajuts a projectes singulars d'energia neta (Programa DUS 5000).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: