ESPECTACLES

Neix «Paradigmes», una nova proposta artística «contemporània i multidisciplinar»

Arrenca el 10 de febrer, a Cal Massó, amb Zoraida Roselló i "Que no passi res"

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 20 de gener de 2022 a les 10:43 |
La presentació del nou cicle ha estat aquest dijous, a cal Massó | Reus.cat
Reus incorpora, a partir d’aquest 2022, el nou cicle Paradigmes a l’activitat cultural de la ciutat . És una mesura, s'ha apuntat aquest matí de dijous en roda de premsa, "resultat de la col·laboració" entre el Bartrina Territori Creatiu i Cal Massó i "amb la voluntat de mostrar al públic diferents maneres de veure i entendre un mateix autor o concepte, sota la mirada d’una nova proposta artística contemporània i multidisciplinar".

Amb voluntat de continuïtatEnguany, i tot coincidint amb la commemoració de l’Any Ferrater, s’ha pensat dedicar el cicle a l’efemèride i s’ha batejat com a Paradigmes amb Gabriel Ferrater. El desenvolupament de cadascuna de les propostes, s'ha avançat, vindrà de la mà d’artistes del territori i seran posades en escena de petit format i per temps limitat. En aquest primer semestre hi intervindran Zoraida Roselló, Gerard Marsal, Georgina Llauradó, Maria Bravo, Francesc Cerro i Iban Beltran.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que l’objectiu d’aquesta nova proposta que es coordina des de ReusCultura és “fomentar el talent, donant suport als creatius del territori; la diversitat creativa, oferint-los un marc per mostrar les seves propostes; la contemporaneïtat, amb noves formes d’expressió artística; la col·laboració, entre artistes i creadors, i finalment, la creació de nous públics”.

Aquest nou cicle cultural "està pensat per desenvolupar-se durant tot l’any i periòdicament s’aniran descobrint els diferents artistes que hi prenen part que s’expressarà a través d’un treball escènic diferent", ha subratllat. "Paradigmes neix amb voluntat de continuïtat", ha assegurat.

La programacióParadigmes s’iniciarà el dia 10 de febrer, a Cal Massó, amb Zoraida Roselló i Que no passi res. Al cap d’un mes, el 10 de març, Gerard Marsal presentarà R muda. El dia 7 d’abril serà el torn de Georgina Llauradó, amb el muntatge Paisatge Ferrater.

El 5 de maig, Maria Bravo presentarà Poemes descartats i, el 19 de maig, Francesc Cerro estrenarà Rafael Gribreter Orlés, l’ombra del mamut. L'últim espectacle programat serà el 2 de juny i és una proposta d’Iban Beltran, titulada Les dones i els dies d’avui, que es durà a terme amb els alumnes de l’IES Gabriel Ferrater.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: