1 de 10
OBRES I MILLORES

La nova rambla de Jaume I de Cambrils «aposta pels vianants i l'activitat comercial»

Els treballs començaran la segona quinzena de febrer i tindran 10 mesos de durada

Una imatge d'arxiu de la rambla de Jaume I, a Cambrils | Google Maps
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 19 de gener de 2022 a les 16:32 |
Aquest article es va publicar originalment el 19 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La remodelació de la rambla de Jaume I de Cambrils "aposta per la creació d'espais per a les persones i la implantació d'un urbanisme comercial que revitalitzarà aquesta zona estratègica del port", segons han exposat, aquest dimecres, fonts municipals. L'alcalde, Oliver Klein, ha explicat que la via "recuperarà espais per a vianants, serà una oportunitat pels establiments comercials i facilitarà la reobertura de locals en aquesta extensió natural del port més turístic.

El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, ha garantit "total transparència" durant les obres de remodelació i ha assegurat que "la prioritat seran els veïns i veïnes, els comerços i les diferents associacions. Volem posar canals i mitjans per comunicar-nos fàcilment durant les obres i poder reaccionar conjuntament per reduir-ne les molèsties".

En aquest sentit, l'Ajuntament ha obert diferents canals de comunicació presencials i telemàtics per atendre la ciutadania en el dia a dia i una comissió de seguiment formada per associacions comercials, empresariat i veïnat que es reunirà mensualment. La primera reunió ciutadana de seguiment ja es va celebrar el passat 13 de gener, amb la participació de sis entitats "representatives" del veïnat i dels comerços. Aquestes reunions seran mensuals i se celebraran el primer dijous de cada mes.

A més, des de l'Ajuntament" també s'ha impulsat la reactivació de l'associació veïnal del port per facilitar la interlocució àgil i estable al llarg de tot el procés", s'ha assenyalat des del consistori cambrilenc.

Punt d'atenció al centre cívic de les BassesDurant tot el període de les obres, estarà obert un punt informatiu i d'exposició del projecte al centre cívic de les Basses amb horari diari de 8 del matí a 8 del vespre per atendre consultes i incidències que es puguin originar durant les diferents fases del projecte. L'alcalde, Oliver Klein, rebrà el veïnat i el teixit econòmic afectat cada primer dimarts de mes (de 6 de la tarda a 8 del vespre).

El regidor de l'Eixample Platja, Enric Daza, i el regidor del barri del Port, David Chatelain, atendran cada tercer dimecres de mes de 12 a 2 del migdia. I els tècnics municipals estaran disponibles cada dijous de dos quarts de 10 a 11 del matí per resoldre les qüestions més concretes del projecte tècnic. Les altres vies de contacte seran el correu obresrambla@cambrils.cat, una pàgina web específica de les obres que recollirà tota la informació i el seguiment a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram @ajcambrils.

Talls de trànsitLes obres no afectaran a la mobilitat a peu, ja que els treballs es dividiran en dues fases. En primer lloc es treballarà sobre el centre de la calçada per soterrar els serveis i els vianants podran passar a peu per la vorera. Un cop realitzades les obres de canalització, es començarà a treballar a les voreres i els vianants guanyaran tot l'espai de la calçada, amb passeres provisionals per accedir a habitatges i comerços.

En canvi, l'àmbit d'obres quedarà totalment tallat al trànsit rodat. No es podrà circular amb vehicle per la rambla de Jaume I entre la plaça de la Constitució i el Club Nàutic. També es tallaran al trànsit els carrers transversals entre Cristòfor Colom i Pau Casals (Juan Sebastián Elcano, Roger de Flor, Barques, Sant Pere i Roger de Llúria). El trànsit intern i de repartiment de mercaderies es desviarà pel carrer de Cristòfor Colom, Esteve Anguera i Pau Casals, mentre que pel trànsit general es crearà una anella de circulació més àmplia pel carrer d'Andalusia, Molí d'Avall, plaça de la Concòrdia, un tram de Cristòfor Colom, la rambla del Regueral, l'avinguda Diputació, el passeig de les Palmeres i el passeig de Sant Joan Baptista.

En quant als aparcaments, s'activarà la zona blava al pàrquing del parc del Pescador i del Regueral i, en funció de l'evolució de les obres s'aniran habilitat aparcaments dissuassoris. A banda, els pàrquings concessionats adaptaran les tarifes per les persones directament afectades.

Un cost de 2,5 milionsL'Ajuntament de Cambrils ha adjudicat les obres a Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada SA (GICSA). La seva oferta és la que va obtenir la millor puntuació entre les vuit propostes presentades a la licitació pública. GICSA és empresa constructora fundada el 2005 per un grup d'enginyers de camins, canals i ports, que es dedica a l'obra civil, residencial i industrial. En els seus més de 15 anys d'experiència ha realitzat més de 250 obres públiques i privades.

La remodelació costarà 2.557.450,34 euros més IVA, que finançarà íntegrament l'Ajuntament. No s'aplicaran contribucions especials perquè es considera una obra d'interès general, com l'avinguda Charles Darwin o l'avinguda Baix Camp. Els treballs començaran la segona quinzena de febrer i tindran 10 mesos de durada.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: