1 de 10
COMERÇ

Els comerciants i el regidor Dídac Nadal pressionen al govern de Tarragona per una nova campanya de bons

El responsable de l'àrea de Comerç de l'Ajuntament promet activitats al carrer al 2022 "amb bons o sense bons"

Aquest dimecres s'ha fet el balanç de la campanya de bons a la plaça Corsini. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 19 de gener de 2022 a les 12:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La campanya de Bons Comerç, que va durar dos mesos i mig, no tindrà continuïtat si així no ho decideix el govern municipal. Per aquest motiu aquest dimecres el regidor Dídac Nadal ha comparegut acompanyat de representants de la Via T i de la Cambra de Comerç per tal de fer balanç, amb una valoració d'"èxit". Judit Sentís, dinamitzadora de la Via T, ha dit en la seva intervenció que "esperem que hi hagi una segona edició". "No depèn de nosaltres", ha afegit el regidor Dídac Nadal, que ha assegurat que vora 200 establiments en total s'han acabat sumant a la campanya.

Una de les propostes que ha repetit aquest dimecres Dídac Nadal és engegar una nova campanya de bons però ara centrada en el sector cultural, en què també s'hi poguessin incloure els teatres de la ciutat. Aquesta mesura ja ha estat implantada en altres municipis, com és el cas de Barcelona. Ara bé, la situació econòmica del consistori tarragoní i les dificultats per negociar els pressupostos de 2022 fan preveure que serà difícil que aquests arribin.

En total, els 500.000 euros trets de les arques municipals han comportat una mitjana d'un 15 o un 20% més de vendes per als comerços adherits, segons dades facilitades pel mateix regidor. Amb un impacte econòmic de 1.750.000 euros i 18,56 euros gastats per cada bo, juntament amb 35.000 operacions comercials i 95.000 bons bescanviats, l'Ajuntament i les dues entitats del sector han valorat positivament l'experiència.

Nadal ha destacat la quantitat d'activitats al carrer que s'han dut a terme tant en la campanya del Black Friday com en la de Nadal, i ha avançat que n'estan preparant una per al gener que es presentarà en els propers dies. A més, volen recuperar un dissabte de cada mes amb esdeveniments "amb bons o sense bons".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: