1 de 10
POESIA

El reusenc Antoni Nomen guanya el Premi Decàlia de les Festes Decennals de la Candela 2021+1

Amb el poemari "Si això ha de durar"

Una imatge d'Antoni Nomen | Cedida
per A.C., Reus, Catalunya | 20 de gener de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Si això ha de durar, del reusenc Antoni Nomen, és el poemari guanyador del Premi Decàlia de les Festes Decennals de la Candela 2021+1. L’obra, s'ha explicat des de Cossetània Edicions, "al·lega contra la insostenibilitat ambiental i contra la segregació estigmatitzadora, que la pandèmica Covid-19 ha mostrat en carn viva".

"S’endinsa, també, en els rituals d’una possible extinció. Amb una primera part punyent, fa referència a l’actitud mostrada pels poders públics davant del problema i a l’agressivitat dels nacionalismes prepotents contra d’altres pobles, sovint amb la indiferència còmplice dels dominats", s'ha subratllat.

El títol de la segona part, Medicamenta, "al·ludeix als pal·liatius amb què enfrontem la desaparició i al buit existencial amb què cal conviure. A través d’una mirada personal, l’autor plasma en aquests versos qüestions col·lectives en relació amb la fragilitat del nostre món, tan corrents que de vegades acaben passant desapercebudes", s'ha fet constar. 

Antoni Nomen (Reus, 1953) és llicenciat en física. Interessat en la didàctica de les ciències, ha exercit com a professor de secundària. A més, ha estudiat l’obra dels escriptors Miquel Escudero i Xavier Amorós, al qual ha dedicat el llibre Xavier Amorós o el temps recuperat (2017).

Des de 2014 manté el bloc literari La pólvora del temps. Com a poeta va publicar On gosi aturar-me (2004) i, amb el recull Si això ha de durar, ha guanyat el premi decennal Decàlia en l’edició de 2021+1
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: