1 de 10
BITLLES CATALANES

Castellvell inaugura el camp de bitlles amb un torneig

El dissabte 29 de gener, amb altres actes previstos

Imatge dels últims treballs al camp de bitlles | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 24 de gener de 2022 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja fa anys que a Castellvell del Camp s'hi promou, en especial entre la canalla, la pràctica de les bitlles catalanes. Es tracta d'una disciplina prou implantada al municipi, i una prova és la propera inauguració del nou camp, prevista de cara al proper dissabte 29 de gener. L'espai, batejat com Memorial Benjamí Martorell, acollirà un torneig d'històrics i actes diversos al llarg de la jornada. Les obres, amb un pressupost de 28.496 euros (IVA inclòs), han anat a càrrec de Reycons SCP.

Més d'un centenar d'inscritsTemps enrere, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Castellvell, Jordi Fortuny, va avançar la inauguració del camp. En aquesta línia, va explicar les tasques d'acondicionament que s'han fet a terme als terrenys per enllestir les noves instal·lacions. El cert és que a dies de la inauguració del camp, s'estan acabant d'ultimar els detalls per tal que tot estigui enllestit per a la cita. Aquest exposa a Reusdigital.cat que de treballs se n'han fet diversos, a partir d'un projecte de tres fases, la primera de les quals l'arranjament del camp de bitlles pròpiament dit. A banda, el camp comptarà amb una caseta polivalent, pensada per "dinamitzar" tot l'espai. "Volem que sigui un equipament lúdic", matisa. Tot plegat pot ser la manera, també, d'actuar al barranc que hi ha a la vora. En tot cas, caldria fer el projecte corresponent, perquè hi ha altres actors implicats. 

De cara a la jornada de dissabte, s'espera que hi hagi entre "120 i 130" inscrits, segons Fortuny. Alguns d'aquests, per cert, vindran d'arreu del territori, de localitats com Rasquera, o Xerta. En aquest sentit, Fortuny fa constar que el Club de bitlles Castellvell desenvolupa i preserva l'activitat al voltant d'aquesta nostrada pràctica. El seu president és Eusebio Vidal. A la vila s'hi acostumen a tirar endavant iniciatives a les escoles per donar a conèixer les bitlles catalans entre la mainada local. 

El regidor adjunt d'Esports, Josep Carretero, explica per part seva que "la ubicació cèntrica del camp de bitlles permetrà la seva pràctica tant a escolars, gent gran i veïns i veïnes del municipi o de fora, com a practicants d'equips de bitlles que vulguin fer competició”. Carretero també subratlla que la caseta i l'habilitació d'una zona per seure donarà servei tant als jugadors que es trobin per fer tirades de bitlles com per a futures activitats a l'aire lliure que es facin al parc del voltant
 

El programa del 29 de gener, doncs, serà de matí i tarda. A dos quarts de 10 hi haurà l'acte d'inauguració com a tal, a tres quarts es farà un homenatge a Martorell i, en endavant, començarà el torneig. A la tarda serà el torn dels més petits, que des de dos quarts de 5 també tindran el seu moment per fer tirades. Tot plegat conduirà els assistents al lliurament de premis, que es farà cap a les 6 de la tarda. 

Una figura molt estimada al pobleFigura molt estimada al poble, Benjamí Martorell va formar part del teixit associatiu de la vila. Quan es va constituir el club local de bitlles, s'hi va involucrar i va donar suport a l'impuls d'alguns tornejos i lligues territorials. La decisió que el camp porti el seu nom, diu Fortuny, "ens va semblar el més convenient". Es va morir el 2020. 
 

Cartell de la inauguració Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: