UNIVERSITAT

El professor de la URV Antoni Pigrau, premi de l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau

És el director del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona

Antoni Pigrau és degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV | URV
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 de gener de 2022 a les 10:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Antoni Pigrau, catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universitat Rovira i Virgili, ha obtingut el premi Francisco A. Muñoz, que atorga l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau (AIPAZ). L’entitat, que integren ONG, centres, fundacions, càtedres, instituts i persones relacionades amb la recerca i educació per a la pau de tot l’estat, reconeix Pigrau pel seu “treball, trajectòria i compromís professional i personal amb la defensa dels drets humans, la justícia social, la resolució pacífica dels conflictes i la promoció d’una cultura de pau”.

Pigrau és el director del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona i coordinador del grup de recerca Territori, Ciutadania i Sostenibilitat. És membre dels consells assessors de les xarxes internacionals Fòrum Europeu de Dret Ambiental i Empreses, Conflictes i Drets Humans, i també és membre del Tribunal Permanent dels Pobles, un tribunal d’opinió sobre casos de violació dels drets humans i dels pobles a tot el món.

Ha estat membre de la Junta de Govern de l’Institut Internacional Català per la Pau per designació del Parlament de Catalunya. Les seves línies de recerca se centren en justícia ambiental, drets humans i medi ambient, empreses i drets humans, dret internacional del medi ambient, dret internacional humanitari i dret internacional penal. Ha participat i dirigit en nombrosos projectes de recerca i transferència amb finançament competitiu de la Generalitat, l’estat i la Unió Europea.

El premi de l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau té com a objectiu reconèixer públicament persones, organitzacions de la societat civil, institucions, grups de recerca o treballs acadèmics que hagin contribuït o estiguin contribuint de manera rellevant a la construcció i foment de la pau. Aquesta distinció anual porta el nom de Francisco A. Muñoz (1953-2014) en homenatge al professor de la Universitat de Granada impulsor de AIPAZ, en reconeixement a la seva aportació a la recerca per a la pau.

AIPAZ es va constituir l’any 1997 amb l’objectiu d’analitzar la pau i els conflictes des de la perspectiva multidisciplinària de la concepció positiva de pau, que abasta l’eliminació de les diferents formes de violència, la promoció de la justícia, el respecte dels drets humans, el desenvolupament sostenible i la transformació pacífica dels conflictes. Aquesta associació es declara compromesa amb aquells valors i pràctiques socials tendents a la construcció d’una cultura i societat de pau.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: