ART

El nou Centre d'Art El Mèdol de Tarragona preveu set exposicions i activitats durant l'any 2022

La programació inclou propostes de joves talents i d’artistes “consagrats” i arrenca amb Extinciófest

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 18 de gener de 2022 a les 13:39 |
Els comissaris de les exposicions, amb el director del Centre d'Art El Mèdol, Vicent Fibla, i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. | Josep M. Llauradó
El Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona, El Mèdol, ha programat set exposicions i activitats que ompliran de propostes artístiques les sales de la Casa Canals i diversos espais de la ciutat durant tot l'any. El programa, que s'ha presentat aquest dimarts, combina les propostes "consagrades", com ara CaboSanRoque, amb la de joves talents, com és el cas de la mostra d'Ivan Forcadell que es farà a l'estiu. La programació arrencarà amb el festival Extinciófest aquest mateix dissabte 22 de gener. En el certamen es podran veure dues exposicions col·lectives i es faran presentacions de llibres i actuacions musicals. La majoria de les propostes programades del Mèdol són de producció pròpia.

El nou projecte liderat per Vicent Fibla, el director artístic, ha adoptat una "nova visió" per tal de ser "laboratori de referència" pel que fa a les múltiples disciplines, fins i tot amb la missió de "moure's entre disciplines i etiquetes". Entre les Golfes, l'Espai L i la Sala Plana, així com la utilització d'espais a l'aire lliure com la plaça del Fòrum, el centre d'arts contemporànies vol "estimular la reflexió" entre els visitants.

El calendari està gairebé complet amb tota mena d'activitats que aniran relacionades precisament amb cadascun dels esdeveniments. Per exemple, l'exposició d'aquest dissabte, comissariada per Oriol Fuster Cabrera, tracta sobre l'extinció de l'espècie i les noves expressions de gènere, però inclou presentacions de llibres, actuacions musicals, performances, etc. Tot plegat, amb "primeres espases" del món de la filosofia, el periodisme, la literatura, les arts visuals i les arts escèniques.

Altres propostes que arribaran més endavant són Cultura verda: Physis, Espais inerts, Dimonis i Ones de resistència. A l'estiu, a més, s'estrenarà un jove d'Alcanar, Ivan Forcadell, en la seva primera mostra que barreja diferents disciplines artístiques.

Projectes educatius, de residència i mediació


A banda de les exposicions d'artistes novells i consagrats, el centre d'art també té plantejada la idea d'incloure activitats amb visió educativa. És el cas de Crit, una idea coordinada per Nani Blasco, que precisament fa una crida a promoure la creació d'art en centres educatius. I, també, de Tik Tok Residència, en què dues o tres artistes estan convidades a actuar i interactuar a través d'un perfil nou en aquesta xarxa social.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: