EL TEMPS

La flixanca Sarai Sarroca, nova directora del Servei Meteorològic de Catalunya

Sarroca és la primera dona que dirigeix este organisme en els seus 100 anys d'història

per Aguaita.cat, Flix, Terres de l'Ebre | 18 de gener de 2022 a les 12:32 |
Sarai Sarroca ha estat fins ara meteoròloga de BTV | betevé
El govern de la Generalitat de Catalunya nomena este dimarts la meteoròloga Sarai Sarroca (Flix, 1982) com a nova directora del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Sarroca, que pren el relleu d’Eliseu Vilaclara, es convertirà en la primera dona que dirigeix este organisme en els seus cent anys d'història.

La flixanca és dona del temps de betevé (abans Barcelona Televisió) des del gener del 2006, però també ha treballat com a meteoròloga a la Cadena SER. És llicenciada en Geografia i té el Màster en Meteorologia per la Universitat de Barcelona (UB).

En declaracions a betevé Sarroca ha reconegut que “és un honor, perquè mai abans una dona havia dirigit esta institució centenària. També és més que un somni, perquè he pensat molts cops a formar part del Servei Meteorològic de Catalunya, d’una manera o altra, però mai no havia arribat a imaginar que podria dirigir-lo”.

En ser preguntada pels reptes i objectius que haurà d’abordar el Meteocat durant la seua direcció, Sarroca afirma li agradaria apropar este servei “encara més a la ciutadania per donar resposta als grans reptes de l’emergència climàtica i el canvi climàtic”.

El Servei Meteorològic de Catalunya va ser fundat ara fa 100 anys, el 31 de març del 1921, quan el Consell Permanent de la Mancomunitat va aprovar el decret que establia la creació del Servei Meteorològic de Catalunya i Eduard Fontserè en va assumir la direcció. Tot i això, la institució es va gestar molt abans, i va ser gràcies a un conjunt d’elements que el Servei Meteorològic de Catalunya va poder esdevenir una realitat per oferir la previsió del temps a Catalunya i donar un impuls extraordinari a la meteorologia de casa nostra.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: