1 de 10
EQUIPAMENTS

La Diputació arranja la Tarraco Arena Plaça amb més de 200.000 euros

Es retocaran els vidres, l'estructura metàl·lica, els focus del redol i la senyalització per la mobilitat reduïda

Imatge de la Tarraco Arena Plaça. | Tap.cat
per Nació Tarragona, Tarragona | 18 de gener de 2022 a les 12:29 |
Aquest article es va publicar originalment el 18 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat contractar les obres d'arranjament i millora de la Tarraco Arena per tal de mantenir l'estat de conservació dels elements arquitectònics d'aquest emblemàtic edifici, com ara els vidres, les juntes d'estanquitat o l'estructura metàl·lica. La reforma també inclourà la substitució dels focus del redol, per reduir el consum i afavorir l'eficiència energètica; l'adaptació dels accessos a la mobilitat reduïda i la col·locació de plaques amb codis QR que serviran per visualitzar millor l'espai adaptat per a persones amb aquestes necessitats.

La Diputació invertirà un total de 233.554 euros en una intervenció que encaixa "en la política que estem duent a terme de mantenir i tenir cura del nostre patrimoni", tal com assegura la presidenta de la institució, Noemí Llauradó. En aquest sentit, la Diputació ha iniciat recentment la licitació de les  obres de rehabilitació i millora de la façana del Palau Bofarull de Reus i també ha dut a terme actuacions d'adequació i millora en diversos centres educatius de la seva titularitat. Llauradó ha assegurat que "hem d'estar pendents i anticipar-nos per efectuar les obres necessàries que garanteixin la durabilitat i la conservació dels edificis i de tots els seus elements".

D'ençà de la seva reforma, l'any 2010, la Diputació de Tarragona s'ha ocupat de dotar a la Tarraco Arena dels elements i infraestructures necessàries per millorar la qualitat de vida de les persones implicades (veïns, usuaris, etc.), sempre dins els àmbits que són de competència de la Diputació. En aquest sentit, s'hi ha equipat un edifici de serveis amb camerinos; s'hi ha instal·lat un muntacàrregues; s'ha pavimentat el redol; o tot el recinte s'ha adaptat per les discapacitats, entre molts d'altres.

Una de les vessants fonamentals d'aquests projectes de la millora ja realitzada té a veure amb l'aspecte sonor del recinte. En concret, s'ha treballat en dos sentits. D'una banda, en la reducció de l'emissió sonora interior, amb la protecció de portes amb cortines aïllants i amb l'aïllament acústic de la cúpula. D'altra banda, s'ha dotat al recinte d'una major potència elèctrica, que incrementa la disponibilitat pels requeriments escènics de gran format, convertit el recinte en un referent de sostenibilitat ambiental.

La Tarraco Arena propietat de la Diputació de Tarragona, és un equipament protegit com a Bé Cultural d'Interès Local, inicialment construït el 1883 com a plaça de toros, obra de l'arquitecte Ramon Salas i Ricomà.

La Diputació hi va impulsar l'any 2006 una important remodelació i rehabilitació que va finalitzar l'any 2010, afegint una cúpula retràctil . Amb un aforament màxim de 10.800 persones és l'espai polivalent cobert més gran de la demarcació.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: